Obavijesti

News

Komentari 340

Merđo za političare: MUP za dva auta daje 12 milijuna kuna

Merđo za političare: MUP za dva auta daje 12 milijuna kuna
1

SKUPLJA OD ĆAĆINE: MUP je natječajem tražio dvije oklopljene limuzine. Odabrali su ponuditelja, a ukupna cijena je 12 milijuna kuna. Čuveni Sanaderov BMW stajao je 4,2 milijuna kuna...

VIDEO

Strani i domaći dužnosnici od sljedeće godine vozit će se u dva blindirana Mercedesa koje ćemo ukupno platiti 12 milijuna kuna. 
MUP je u ponedjeljak u Narodnim novinama objavio da kupuju automobile od tvrtke Star import koja se javila na natječaj i zastupnik je za tu marku vozila. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:05

- Ponuda Star importa izrađena je u skladu sa svim zahtjevima Naručitelja, dokumentacijom o nabavi i uputama ponuditelja u otvorenom postupku javne nabave - stoji u odluci o odabiru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, u natječaju se tražilo da dva blindirana vozila imaju najveću razinu zaštite (VR9, što je podrazumijevalo da limuzina može izdržati hice iz raznog naoružanja, pa i metke jačeg kalibra) te da može nastaviti voziti i kad im probiju gume. Također, tražilo se da vozila imaju nosače strojnice, senzore za suzavac, nosače zastavica u prednjim blatobranima, sustav za nužni izlaz te hidraulički pogon sigurnosnog stakla na svim vratima, sustav za samostalno gašenje požara. Štićenim osobama na raspolaganju je i frižider na zadnjem sjedalu. U MUP-u su tad govorili da nabava takvog vozila predstavlja uobičajeni sigurnosni standard. Nakon objave natječaja postavilo se pitanje tko će se voziti u tim limuzinama. Budući da će Hrvatska 2020. predsjedati Europskom unijom, pretpostavljalo se da će vozilo biti na raspolaganju premijeru. No i Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tad su odbili takvu mogućnost, pa bi limuzine na cesti trebale biti samo u slučajevima kad će u Hrvatskoj boraviti utjecajni strani gosti.

Ipak, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je rekao da o tome hoće li se ili neće voziti u blindiranim limuzinama ne odlučuju ni premijer ni predsjednica.

-  To ovisi o procjeni sigurnosnih službi - rekao je Božinović.

Dug rok isporuke

Najsličniji model je onaj Mercedesa S600 Guard. Rok za isporuku je 270 dana, odnosno devet  mjeseci.

Foto: Ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti