Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Merkel nakon što se dva puta tresla: 'Ja se osjećam dobro...'

None Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Kancelarku Merkel (64) novinar je upitao može li objasniti zašto se tresla. Odgovorila je da, iako može razumjeti takva pitanja, nema "ništa posebno prijaviti - osim da se osjeća  dobro"

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu da se osjeća dobro, dva dana nakon što joj se cijelo tijelo ozbiljno treslo u javnosti, što je izazvalo zabrinutost za njezino zdravlje.

"Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila", rekla je Merkel tijekom konferencije za novinare na rubu summita G20 u Osaki, u Japanu.

Kancelarku Merkel (64) novinar je upitao može li objasniti zašto se tresla te je li se u vezi s tim posavjetovala s liječnikom.

Odgovorila je da, iako može razumjeti takva pitanja, nema "ništa posebno prijaviti - osim da se osjeća  dobro".

Ukrainian President Selensky in Berlin VEĆ DVAPUT SE TRESLA 'Moguće da je Merkel ozbiljno bolesna, treba ići na pretrage'

U četvrtak, samo nekoliko sati prije odlaska na summit, vidjelo se da se Merkel trese u javnosti u Berlinu.

To se dogodilo na ceremoniji u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera za vrijeme primanja ministrice pravosuđa Christine Lambrecht. Kancelarka se tresla otprilike dvije minute, a za to vrijeme držala je ruke prekrižene.

Merkel has another tremor PROBLEMI SA ZDRAVLJEM? Drugi put u samo dva tjedna: Angela Merkel opet se tresla

Samo tjedan prije, moglo se vidjeti kako se Merkel trese dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na događaju u Berlinu. Poslije je objasnila da je to posljedica toga što nije pila dovoljno vode za vrijeme stajanja na vrućini.

Dva njemačka lista, The Stuttgarter Zeitung i Stuttgarter Nachrichten, u petak su citirala vladine izvore  koji su rekli da su se kancelarka drugi put tresla iz "psiholoških" razloga.

"Sjećanje na incident od prijašnjeg tjedna uzrokovao je današnju situaciju, pa se može reći da se proces javio iz psiholoških razloga", izvijestili su. 

(abe)

Komentari (29)
  • Zabrinula javnost. Ima 64 godine. Ne brine vas sto kod nas ljudi ne dočekaju mirovinu... Žena je stara i logično bolest stiže. Bez obzira na novac. Zdravlje se još ne može kupit

    29. 6. 2019,   11:43
  • Naš Šeks se trese već 30 godina, pa nikom ništa.

    29. 6. 2019,   13:38
  • tko se zabrinuo? vjerojatno ovi koji su krenuli k njoj iz afrike i azije, a tko bi se još mogao zabrinuti, trenutno mi nitko ne pada na pamet

    29. 6. 2019,   11:53