Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Merkel nije znala da će svirati Thompson na skupu HDZ-a...'

None Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

POSLALI ODGOVOR Kancelarka nije znala koje će pjesme puštati na predizbornom skupu u Zagrebu, kao ni sadržaj pjesama, objavio je ured Angele Merkel o predizbornom skupu HDZ-a na kojem je ona bila

Njemačka kancelarka Angela Merkel 18. svibnja bila je na predizbornom skupu HDZ-a u Ciboni.

DETALJI SKUPA HDZ-A Drukčiji Plenković: 'Grmio' je s pozornice i sam sebi zapljeskao

Na tom skupu organizatori su pustili pjesmu 'Lijepa li si' Marka Perkovića Thompsona, pjevača čiji su koncerti bili zabranjivani, između ostaloga, i u Njemačkoj.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ured kancelarke Angele Merkel odgovorio je na upit o tome.

- Kancelarka nije znala koje će pjesme puštati na predizbornom skupu u Zagrebu, kao ni sadržaj tih pjesama. Kancelarka Merkel je tijekom posjeta jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu - objavio je ured njemačke kancelarke, prenosi N1.

Berlinski Der Tagesspiegel piše kako su kancelarkin nastup na predizbornom skupu HDZ-a u Zagrebu zasjenili nacionalistički tonovi i to na skupu na kojem je ona upozorila na opasnost od jačanja desnog populizma i nacionalizma.

UŽIVO: HDZ-OV SKUP U CIBONI Merkel i Weber: 'Nacionalizam je neprijatelj, želi uništiti EU'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tema: Hrvatska

Komentari (204)
  • Ova žena je sve normalne ljude koji vole svoju djecu više od tuđe i svoju kuću više od tuđe proglasila ksenofobima i nacionalistima !!!!

    22. 5. 2019,   10:20
  • Zašto je "Lijepa li si" zapravo problem ovdje: "Jednonacionalne – monokulturalne države trebale bi nestati. Današnji konzervativci koje cijene vrijednost vlastitih nacija i hoće imati mirnu budućnost u svojim društvima pozivaju se na prošlost koja ne postoji i zbog toga oni ne mogu diktirati budućnost. Europska kultura i europsko naslijeđe su konačno samo društvena konstrukcija i svatko tko nešto drugo tvrdi ima suženu svijest. Europa je uvijek bila kontinent migranata. Masovno useljavanje muslimanskih muškaraca u Europu je sredstvo za postizanje tog cilja. Nijedna država se ne može suprotstaviti miješanju, čak štoviše useljenici moraju stići s najudaljenijih mjesta planeta. Budućnost čovječanstva ne počiva više na pojedinim nacijama i kulturama nego na izmiješanoj superkulturi. Stoga „multikulturna različitost“ u svakoj pojedinačnoj naciji se mora ubrzati i „izbrisati jednonacionalne i monokulturne države. - (Franss Timmermans, potpredsjednik EK). "Države članice Europe moraju predati svoj suverenitet, svoju slobodu, Briselu za dobrobit jedne velike izmiješane države." - (Angela Merkel)

    22. 5. 2019,   11:16
  • Jel bi sad trebali pitati Merkelicu kaj smijemo svirat u Hrvatskoj? Jel "Lijepa li si" zabranjena pjesma? Kome to smeta???

    22. 5. 2019,   09:45