Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Merkel nije znala da će svirati Thompson na skupu HDZ-a...'

Komentari (204)
 • Ova žena je sve normalne ljude koji vole svoju djecu više od tuđe i svoju kuću više od tuđe proglasila ksenofobima i nacionalistima !!!!

  22. 5. 2019,   10:20
 • Zašto je "Lijepa li si" zapravo problem ovdje: "Jednonacionalne – monokulturalne države trebale bi nestati. Današnji konzervativci koje cijene vrijednost vlastitih nacija i hoće imati mirnu budućnost u svojim društvima pozivaju se na prošlost koja ne postoji i zbog toga oni ne mogu diktirati budućnost. Europska kultura i europsko naslijeđe su konačno samo društvena konstrukcija i svatko tko nešto drugo tvrdi ima suženu svijest. Europa je uvijek bila kontinent migranata. Masovno useljavanje muslimanskih muškaraca u Europu je sredstvo za postizanje tog cilja. Nijedna država se ne može suprotstaviti miješanju, čak štoviše useljenici moraju stići s najudaljenijih mjesta planeta. Budućnost čovječanstva ne počiva više na pojedinim nacijama i kulturama nego na izmiješanoj superkulturi. Stoga „multikulturna različitost“ u svakoj pojedinačnoj naciji se mora ubrzati i „izbrisati jednonacionalne i monokulturne države. - (Franss Timmermans, potpredsjednik EK). "Države članice Europe moraju predati svoj suverenitet, svoju slobodu, Briselu za dobrobit jedne velike izmiješane države." - (Angela Merkel)

  22. 5. 2019,   11:16
 • Jel bi sad trebali pitati Merkelicu kaj smijemo svirat u Hrvatskoj? Jel "Lijepa li si" zabranjena pjesma? Kome to smeta???

  22. 5. 2019,   09:45
  • pa našim kvazi anti(fašistima)...koji se ubijaju slušajući cajke i četniče pjesme

   22. 5. 2019,   09:50
  • Smeta novinarima 24h

   22. 5. 2019,   10:03
  • Proglasili čovika ustašom ni kriva ni dužna. Nadam se samo da Merkelova ovu pjesmu nije shvatila osobno :-D

   22. 5. 2019,   10:04
  • Pa valjda ipak ima barem malo samokritike ;)

   22. 5. 2019,   10:07
  • Ja sada slušala riječi pjesme, onako doista, od a do ž..i doista nemogu naći ništa ustaško i sramotno ..😮?? Fakat ne kužim

   22. 5. 2019,   10:08
  • Od vremena još od Krista Nova lica, scena ista Vražje sile se trude Da nas ne bude Antikristi i masoni Komunisti ovi oni Šire sotonske fraze Da nas poraze…

   22. 5. 2019,   10:10
  • Tako lijepa ..domoljubna pjesma. 🥺

   22. 5. 2019,   10:12
  • Pjesma ne smeta,smeta neoustaša revač

   22. 5. 2019,   10:13
  • Svašta...

   22. 5. 2019,   10:14
  • Smeta svim anacionalnim, antinacionalnim globalistima. EU i Merkelica ne priznaju nacije i nacionalna prava, vidiš da je to jasno i rekla. Nacionalizam je politička doktrina temeljena na konceptu nacija, prema kojoj je nacija nositelj državotvornosti. Prema doktrini nacionalizma nacija ima pravo na državu. A to se kosi sa svjetonazorom Merkelice i EU općenito. Nema to nikakve veze s ustašama, već s konceptom globalizma koji oni zagovaraju. Merkel ne želi suverenu državu Hrvatsku, već Hrvatsku kao nekakvu regiju unutar europske države. I zato joj smeta pjesma u kojoj je opjevana Hrvatska kao država.

   22. 5. 2019,   10:15
  • Ova žena je izokrenula sve logične stvari pa tako ja ispadam nacionalist jer volim svoju djecu više od tuđe i svoju kuću više od tuđe.

   22. 5. 2019,   10:17
  • Pa ako priznaješ Hrvate kao naciju i pravo hrvatske nacije na svoju državu onda po definiciji jesi nacionalist.

   22. 5. 2019,   10:39
  • "Jednonacionalne – monokulturalne države trebale bi nestati. Današnji konzervativci koje cijene vrijednost vlastitih nacija i hoće imati mirnu budućnost u svojim društvima pozivaju se na prošlost koja ne postoji i zbog toga oni ne mogu diktirati budućnost. Europska kultura i europsko naslijeđe su konačno samo društvena konstrukcija i svatko tko nešto drugo tvrdi ima suženu svijest. Europa je uvijek bila kontinent migranata. Masovno useljavanje muslimanskih muškaraca u Europu je sredstvo za postizanje tog cilja. Nijedna država se ne može suprotstaviti miješanju, čak štoviše useljenici moraju stići s najudaljenijih mjesta planeta. Budućnost čovječanstva ne počiva više na pojedinim nacijama i kulturama nego na izmiješanoj superkulturi. Stoga „multikulturna različitost“ u svakoj pojedinačnoj naciji se mora ubrzati i „izbrisati jednonacionalne i monokulturne države. - (Franss Timmermans, potpredsjednik EK). "Države članice Europe moraju predati svoj suverenitet, svoju slobodu, Briselu za dobrobit jedne velike izmiješane države." - (Angela Merkel) ..... jel sad jasno zašto ne vole Thompsona, briga Merkelicu za tamo neke ustaše, o ustašama pričaju još samo oni zatrobljeni u 45-toj. Thompson generalno veliča naciju i hrvatsku državu, a to se oštro protivi bolesnim idejama EU vladajuće elite.

   22. 5. 2019,   10:42
  • St. Jimmy @: Kada ovo čitam, djeluje vrlo logično. No evo da se vratim na pjesmu od koje pođosmo. A to je tema, ili..Evo, ja bih dodala nešta..Malo mi ne zvuči baš plauzibilno tvoje objašnjenje. A evo zašto..Mislim ta analiza, poradi čega je ovo ili ono...Mnoge zemlje imaju ojesmice koje pjevaju o potocima, morima i travici te zemlje.:pa čak i himne. Konkretan primjer je evo, Njemačka Himna!! Upravo himna zemlje iz koje je A.Merkel došla u Hrvatsku. Moje mišljenje je, kako baš.. konkretno u ovom primjeru, nikakve logike nema eventualna aluzija na "veliku - neprimjerenu i suspektnu..?" nacionalnu pripadnost, jer u tom slučaju je njijemvi nebi trebali ojevati..bez komentara na isti način. Ne ide ta priča. Ček malo, pa to je himna koju su koristili i nacisti za" tamne" povijesti i bruke germanskoga naroda. Po tom je, uvelike za zaobići, a danas se ponosito naglas pjeva u cijelomu svijetu.:) Ori se! A tekst je vrlo sličan, čak i dominantniji, osobito ako pročitamo prvu strofu.. Ako smijem podsjetiti..glasi :" Njemačka, Njemačka iznad svega,iznad svega na svijetu, ako se uvijek radi zaštite i obrane, bratski drži zajedno...Od Meuse do Njemena, .Od Adigea do Belta,Njemačka, Njemačka iznad svega, znad svega na svijetu!" ??? Dakle nisam sigurna da bih taj argumenat baš usvojila kao objašnjenje. Prije se radi o dramatiziranju.. u koje svrhe ne znam, a da iskreno napišem..i ne bih. :) Ali je neubjedljivo.

   22. 5. 2019,   10:59
  • Ljeto64@, pa zar ima još negdje komunista? Gdje su oni? Koje su to osobe? Mi koji slabije opažamo, vapimo za tom informacijom.

   22. 5. 2019,   11:08
  • Profesore, naravno da ih ima. Gdje ti živiš? Antifa pokret su komunisti. Veliki broj ljevičara i u SAD i u EU su neomarksisti, odnosno komunisti. Možeš također proguglati i za pojmove poput Fankfurtska škola, kao i "postmodernizam".

   22. 5. 2019,   12:00
  • Profesore tko ti dade nick ? Jesi i ti kupio diplomu ?

   22. 5. 2019,   12:01
  • @eho: ti znaš da Merkel mrzi Njemačku? Ona mrzi svaku nacionalnu državu, pa i Njemačku, a posebno joj se gade njemačka zastava i himna. Imaš video na Youtube, gdje na proslavi godišnjice svoje stranke jedan njezin kolega vadi njemačku zastavicu i maše njome, a slijedeći trenutak Merkel mu otima zastavu iz ruke i baca na pod.

   22. 5. 2019,   12:03
  • Angela Merkel pretvorila je Europsku uniju u vlastitu prćiju, sve više navlačeći bijes i otpore mnogih zemalja članica, gdje se po zidovima mogu vidjeti njezini portreti s Hitlerovim brčićima. U tom njezinu deliriju moći, i Hrvati su postali meta.

   22. 5. 2019,   12:06
  • Cijela ta ekipa, EU krema politička, su poput nekadašnjih komunista. Ne priznaju koncept nacije, sebe ne smatraju pripadnicima bilo koje nacije, pa kao što su kod nas KPJ svi bili "jugoslaveni" koji su se grozili svoje nacionalne pripadnosti Hrvata, Srbina, Slovenca itd, tako se i ovi groze svoje nacionalne pripadnosti i sebe smatraju "Europljanima" kao nacionalnom pripadnošću, ne priznaju nacije druge osim europske, niti bilo koju nacionalnu državu osim "europske države" To su vrlo opasni ljudi, koji će još u ovom stoljeću Europi ponovno donijeti rat, točnije revoluciju sličnu onoj Francuskoj. Živi bili pa vidjeli.

   22. 5. 2019,   12:08
  • Dame i gospodo, ja pitao precizno koje su to osobe "komunisti", a dobio paušalni odgovor. Valjda znate navesti tri osobe iz javnog ili političkog života, koje nose stigmu da su komunisti. Paušalno možemo reći da su svi ljudi u državi lopovi, a mi znamo da nisu svi, da ima i poštenih.

   22. 5. 2019,   12:20
  • Ajde gospe ti eno ti ih pun hurac u saboru !!!!

   22. 5. 2019,   12:23
  • Anđelka@: :))A znam ja taj video i kontekst iz kog je izašao. Ali, nije to to..jer ga je i Merkel sama oficijelno i neoficijelno objasnila, da sada ne idem u senzacionalističke detalje.. Kao i to da je nije odana Njemačkoj i to su sve napamet izgovorene i teške izjave. Kako god, tema je najobičnija pjesma, a sve drugo su manipulacije, za koje bi trebalo imati više argumenata. Nijedna ne pravda, niti osporava, kamoli potvrđuje drugu...I to sve u svrhu dramaturgije, oko jednog susreta, iz hrvatsko vino, hrvatski pršut i hrvatsku pjesmu, koju niti jedan nijemac ..niti građanin svijeta neće shvatiti pogrešno, a i što bi, ako mu je već netko ne razjasni, objasni..pojasni, nacrta.. podcrta ili čak pocrta :))

   22. 5. 2019,   12:54
  • Naravno da nije odana Njemačkoj. Merkel je ne znam koliko puta rekla, pa i sad, a to ti piše i u članku, da se protivi nacionalizmu. Ponovit ću - Merkel nije odana Njemačkoj, već Europskoj Uniji. St. Jimmy je gore citirao jednu od njezinih izjava: "Države članice Europe moraju predati svoj suverenitet, svoju slobodu, Briselu za dobrobit jedne velike izmiješane države." - (Angela Merkel) Ovo su činjenice, ma koliko ti pokušavao nju braniti i opravdavati. Merkel zagovara ukidanje nacionalnih država, uključujući i Njemačku. I to je sama nebrojeno puna istaknula.

   22. 5. 2019,   13:35
  • Što ovaj eho@ brlja ?

   22. 5. 2019,   13:38
  • Anđelika@: A to joj se pripisuje i moguće je , u velikom procentu si upravu.., ali naravno u drugom kontekstu .:)) Ljeto@ kao prvo neznam kome se obraćaš pistavljaju ći to akademsko pitanje? Al OVA? eho, se vrlo precizno izražava i kada je prozovu, precizno odgovara. Pa da se prešaltam na tvoj stil, kratkp i jasno, koji hurac tebe zanima, kaj eho brlja. Nauči se izražavati pa ćeš lakše shvaćati što se piše. ;)

   22. 5. 2019,   14:20
  • Woooow wow wow što smo nabrijani jbt !

   22. 5. 2019,   14:23
  • Miiiir, curke, obje ste mi drage! :) Samo se niste razmele! ;)

   22. 5. 2019,   14:47
  • Ljeto64@, ako ne razumiješ što piše osoba koja bolje od tebe poznaje njemačku politiku, kulturu i mentalitet, onda se takva osoba sluša s dužnom pozornošću i pita se ako nešto nije jasno, a ne kaže se da "brlja". Nisam siguran da se riječ "brlja" nalazi na popisu hrvatskih riječi, ali znam u kojim se krajevima taj termin koristi. Prema tome, bilo bi lijepo da koristiš hrvatsku terminologiju.

   22. 5. 2019,   16:39
  • Ovde je tema Merkelica , a ne Njemci koji je uz put rečeno osuđuju.

   22. 5. 2019,   16:40
  • Ništa se njoj ne pripisuje, već tako jest. Tehnologija je gadna stvar, sve što kažeš ostane zabilježeno i osvane na youtube. A i mediji prenesu. Tako da, dragi/draga eho, živiš u poricanju. PS što sam to u pravu? Procentu? Što je to?

   22. 5. 2019,   16:47
  • Ljeto64, Merkelica je sigurno Kineskinja, a ne Njemica :))

   22. 5. 2019,   16:53
  • A tebi je vidim jedna osoba cijela nacija .

   22. 5. 2019,   16:54
  • Aj malo da sukobimo mišljenja..Tompson šta peva meni kao Srbinu ni najmanje ne smeta,ko voli nek sluša,ko ne njegova stvar..Eto ja od naših patriotskih pesama ne volim četničke pesme,al zato volim "marš na drinu" to je pesma junačke srpske vojske prvog svetskog rata,a inače sam od Drine na 15km,kao i planine Cer,gde je srpska vojska porazila tada austrougarsku vojsku koja je dolazila iz pravca Bosne,velika bitka...Inače,kod nas ima jedna lepa pesma doduše narodna u izvodjenju Baje malog knindze a reči idu ovako..."teče život kao reka,vreme brzo leti,onaj ko se rodio mora i umreti,zato me ljubi ne misli na krizu jedino život nema reprizu...Na proslavi Nove godine častio sam pevača u Beljini 20 eura da mi otpeva...a sve njegove ratne,populističke pesme me nerviraju i besmislene su...aj malo samo ona "kad sam bio mali" ta mi nije loša,inače ostalo bezveze..Poenta,ima taj vaš Tompson i drugih pesama,meni ni one ne smetaju,ali naravno ima onih kojima to smeta i obrnuto,kao što se neki puno više prime na njih...Kod nas sportisti na proslavama su spašeni takvih pevača,slušaju rok,zabavne...dok vaši i nisu tu je neka razlika..A śto se tiče Merkelove kao i Rusa,Amera svako gleda sebe,licemeri do bola...a vi,mi polako ali sigurno kao nacija nestajemo,sve nas je manje i to će se samo nastaviti...nema ko više protiv koga ratovati,ovo samo političari koriste sa obe strane zatucani narod za bogaćenje svoje...

   22. 5. 2019,   16:58
  • Narod di bio da bio uvik hebena strana.

   22. 5. 2019,   17:01
  • Hm, da, zanimljiva je ta tante Anđa. Iz ex istočne Njemačke, prilično nepoznate prošlosti i privatne strane života. Vrlo moćna. Stalno mi kljuca izjava jednog anglosaksonskog političara nekoliko godina prije rušenja Berlinskog zida, parafrazirati ću: Toliko volim Njemačku da sam sretan što su dvije. Pa je Njemačka postala opet jedna, jaka industrijska ali s manjkom radne snage. I kako novac vrti gdje svrdlo neće, pa kad se prisjetim one "osveta je najbolja kad se servira hladna" odem tak na još neke kolosjeke i pitam se, zašto je ona postavljena za kancelarku moćne države? Tko ju je postavio visoko u orbitu? Zašto je Helmut Kohl nije volio niti vidjeti? Što je znao, ako je znao, a kao čovjek na položaju koji je imao morao je znati. Neminovan je sukob civilizacija u budućnosti, gušenje nacionalnog identiteta europskih država ne odgovara nekima. Opire se jedino nekoliko država srednje Europe stvarajući Višegradsku skupinu, u koju bi i mi logički pripadali ali ne.... svi utihnuli, zovu tante u predizborne svrhe. Dok se Afrika sprema put eunije. Naravno da Lijepa li si smeta. I treba smetati.

   22. 5. 2019,   23:40
  • Ok,zanimljiv komentar Osijek -1.Odgovor: vidim sve se dojmio citat od Fransa Timmermansa  i već ga trećeg puta čitam od St. Jimmy-ja u komentarima. Što ti misliš o tome?Ovakove ideje, i nisu tako nove :) I to od Coudenhov-a.Tada su bile zabranjene, i nakon 2.svj. rata doživljavaju preporod. Grof Coudenhov-Kalergi ( japansko-vencijansko-nizozemski bizantinac- član bečke, izuzetno snažne masonske lože “humanist” ;)u svojoj knjizi namjerno zaobilazi kršćanstvo Europe i Isusa Krista kao jedinu?! osobu oko koje bi se svijet, posebice Europa, trebao i mogao ujediniti, da se ne dogodi opet kula Babilonska. I evo to gledamo i danas, upravo ono što je Kalergi poželio, prije stotinu godina.Ali nije bilo lako, jer nikada u povijesti ljudi nisu prihvaćali svoju političku i kulturnu i vjersku propast kao što to danas čine Europa, Sjeverna Amerika i Australija. I nitko nije problem, on je u nama, jer mi se odričemo identiteta ili čega? Pravilno? Onoga Božjeg u nama? Dali je upravu? Evo sada i od mene jedno hm.Kalergi je izjavio onda još: “Ljudi budućnosti bit će pomiješana rasa. A rase i klase današnjice postupno će nestati zbog eliminacije vremena, prostora i predrasuda. 😯🤔Homogena euroazijska-negroidna rasa, po izgledu slična drevnim Egipćanima, zamijenit će raznovrsnost pojedinaca”.Kalergi se smatra jednim od začetnika same ideje Europske unije kakvu imamo danas.? Kohl,.Mentor Orbanov tko je imao pravo? Teorija premještanja naroda? Pozitivno ili došli divlji- otjerali pitome?

   23. 5. 2019,   13:14
  • eho, mislim da nisi shvatio osnovni problem ovdje. Nije sporno da se ljudska vrsta razvija stotinama tisuća godina i nastaviti će evoluirati dok nas ima na Zemlji. To uključuje i pitanje rasa, društva, identiteta itd. Ali jedno je kad se to događa spontano, prirodnim tijekom, a nešto sasvim drugo kad to pokušava napraviti pojedinac ili doslovno šaka ljudi s kompleksom Boga, koji svoje viđenje svijeta i društva želi nametnuti silom svima. Nije prvi put u povijesti da netko takvo što želi napraviti, pokušao je to i Hitler i Napoleon i raznorazni vođe, carevi i mnogi drugi. I svaki put je krvavo završilo. Ne možeš nikome silom nametati svoj svjetonazor, svoje mišljenje i viđenje svijeta i društva, ne možeš silom narodima bilo nametati identitet, bilo im negirati pravo na identitet i ono što iz njega proizlazi; ukratko, ne možeš ljudima/narodima oduzimati suverenitet da sami odlučuju o sebi, to bi nas vratilo u srednji vijek, u vrijeme prije Francuske revolucije, kad su se ljudi dijelili na plemstvo koje ima sva prava i vlast, te na sve ostale koji nisu nitko i ništa i koji su vlasništvo onih prvih, koji odlučuju o njihovoj sudbini. Mi sad ponovno imamo "plemstvo", koje vladati svijetom, resursima i cjelokupnom ljudskom populacijom. No pasaran!!!!

   23. 5. 2019,   16:47
  • St.Jimmy@ : upravo to, što sam napisala govori u korist, da sam itekako shvatila o čemu se radi. Ako polako još jednom pročitaš, postavljam i sugestivna pitanja :) a i masonsku ložu i pozadine određenih ideja i skrećem pažnju na isto. Nikada te ideje nisu moguće za odviti, ako nije pripremljen teren, odnosno podloga, kako društvena, tako i politička, a prije svega ideološka i praktična, da bi se određeni svjetonazor i , kako si to nazvao, viđenje svijeta... nametnulo. Kroz moj komentar koji je jednostabno samo korak još dalje od tvog otišao .A ja postavljam pitanja, za one koji žele svoje reći o tome.. i to sa primjesom upozorenja, upravo u pravcu koji si obrazložio. Nisam direktno izjavila, ali apeliram na razmišljanje i asociram upravo na to, što si napisao. Dakle, ne da nisam pogrešno shvatila, već sam itekako svjesna svega što pišem. Jer smo slično naglasili. Jedino nisam kategorična, jer se kosi sa mojim izborom stila. :) No to ni u kojem slučaju ne znači da nemam vrlo precizno mišljenje, ali naravno i varijante koje dozvolim i poštivam.

   23. 5. 2019,   17:03
  • Kako rekoh, nije ovo ništa novo, s čime se čovječanstvo već nije sretalo. Svi do sad koji su pokušali isto, također su imali prethodno pripremljen teren, u skladu s povijesnim kontekstom. Pa nije prošlo. Nitko nikad nije uspio porobiti čovječanstvo, a da je to potrajalo. Pa neće ni sad. Što se stila tiče, ja nisam osoba od previše filozofiranja, volim kratko, jasno i izravno reći što mislim. S dužnim poštovanjem, previše filozofiraš, puno napišeš a malo toga kažeš. Ovo je internetski portal, nismo na filozofskom fakultetu, nikoga nećeš dojmiti s tim fensi pre**eravanjem. U svakom slučaju, temu smo dovoljno prožvakali što se mene tiče, rekao sam što sam imao, pa vas sve lijepo pozdravljam.

   23. 5. 2019,   17:26
  • Da pojednostavnim. Došli divlji otjerali pitome. The end of story .

   23. 5. 2019,   17:46
  • Ljeto64@: otprilike :)) St.Jummy@: Ma znaš nije to fensi pres********* :))hahaha Treba znati čitati. :)) prepisao si jedan citat koji je izjavio Fransa Timmermans :))prije 5 dana i koji smo svi pročitali uz jutarnje novine, a ja sam se vratila na to od kada to i od koga još datira. Zamimalo me i mišljenje drugih koliko je to po njima to..ili ne. A napisati jednu rečenicu ispod citata..i nije osobita konkretnost i oreciznist. To se može i u osnovnoj školi. :)) Da tema je prožvakana, očito osobnih riječi i nema baš mnogo, a ove teme su malo kompleksnije, ako se na portalu diskutira. Jer u novinama svi pročitamo od tebe navedeni izvještaj. Nemoraš odmah uvrijeđeno reagirati, ako sam napisala da si citat naveo 3 puta. Nije bilo ništa osobno.:) Tako. Evo sad sam bila dovoljno koncizna. ;) Samo treba znati pročitati i htjeti. Lp The end

   23. 5. 2019,   17:59
 • Merkel nije znala ni da će uvezeni fizičari i doktori šlatati Švabice na Božićnoj polnoćki. Toj Merkelici netko vjerojatno sa strane sugerira i "udahni", "izdahni".

  22. 5. 2019,   09:46
  • Mislite kao Kolindi, onda nije ništa kriva, ni Kolinda ne zna za stari Hrvatski pozdrav ,jer nije bila na predavanju taj dan dok je doktorirala povijest.

   22. 5. 2019,   11:44
 • Kada je Thompson pjevao pjesme protiv Srba i Četnika, bio je hvaljen u svim medijima no kada je otpjevao stihove: Od vremena još od Krista… isti mediji ne prestaju udarati po njemu! Od vremena još od Krista Nova lica, scena ista Vražje sile se trude Da nas ne bude Antikristi i masoni Komunisti ovi oni Šire sotonske fraze Da nas poraze…

  22. 5. 2019,   10:10
 • Ma "džaba" vam i Tompsonova pisma, Kerum, otvaranje bolnica, gradilišta, cesta providni ste kao voda ... U 10 dana se uzletali s obećanjima pa zar mislite da je narod stvarno toliko glup da više puši te fore ???

  22. 5. 2019,   09:45
 • Gluposti, čak se niti koalicijski partner Pupavac ne buni. To je samo pjesma kojom se uzima bar stotinjak tisuća glasova, onih kojima još nije jasno da je hadezet zapravo u osnovi lijeva stranka, kojoj je cilj napuniti džepove prije nego što unište državu.

  22. 5. 2019,   10:45
 • Nevoli ni Plenković Tomsona al bez njega nema glasova od rvata.

  22. 5. 2019,   10:07
 • i pjesma i thompson su o.k., pjesma je cak prelijepa. to ne bo rekao za merkelicu i plentkija. a one koji nam prodaju spiku da patriotizam nesto nekativno saljem u tri ..............

  22. 5. 2019,   10:01
  • Hajde ti to objasni šatro kalesiji_lesijaka, štovatelju Erdogana i odreda El Mudžahir, moj Usora, od Turčina je gori samo poturica, okreće fes poput suncokreta!

   22. 5. 2019,   11:37
  • Nacionalizam je uzas.nemam nista protiv domoljublja, ali to previse isticati i pricati o tome je ruzno jer smo svi mi ljudi i dobri losi bez obzira na naciju, neces covika gledati po naciji, to je suludo.nacija je politika.

   22. 5. 2019,   18:22
  • marvel75: ako gledamo sa ljudske strane, nacionalizam ili domoljublje dodju ti kao dvije rijeci za isti pojam. ekstremni nacionalizam kao uostalom i svaka druga krajnost je vec nesto drugo i nije vrijedan rijeci. nacija ili narod nisu politika ali moze biti srdstvo politicarima i politikantima. mi smo se netom izborili za vlastitu drzavu i cinjenicno vidimo da nam to nece biti lako "oprosteno". oni koji su nam osporavali to pravo kao i oni medju nama koji se osjecaju gubitnicima zbog svog svjetonazora koji je izgubio tron pusu u isti rog, sire demagogiju i raspiruju ovaj pesimizam koji se itekako osjeca. rat smo dobili plativsi previsoku cijenu ali borba za samopostojnost, drzavotvornost i suverenost jos traje. nisam poklonik ovog eu-globalizma kako ga siri a. merkel ili makron, nisam poklonik vladavine birokrata iz brisela ali jesam poklonik unije jakih drzava clanica koji veze zajednicki interes.

   22. 5. 2019,   18:54
 • nemogu vjerovati da ima ljudi hrvata koji nevole ovu pjesmu,,, zalosno,,,

  22. 5. 2019,   10:07