Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Merkel: Predugo smo ignorirali izbjegličku krizu na pragu EU

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Njemačka i ostale zemlje EU-a predugo su ignorirale jačanje izbjegličke krize na vanjskim granicama Unije, rekla je kancelarka Angela Merkel za njemački list...

Njemačka i ostale zemlje EU-a predugo su ignorirale jačanje izbjegličke krize na vanjskim granicama Unije, rekla je kancelarka Angela Merkel za njemački list u intervjuu koji će biti objavljen u srijedu.  

"... U Njemačkoj smo predugo ignorirali taj problem i blokirali smo potrebu za pronalaženjem paneuropskog rješenja", rekla je Merkel.

Merkel, koja je suočena s kritikama u Njemačkoj zbog usvajanja politike dobrodošlice prema izbjeglicama prije godinu dana, također je rekla za Sueddeutsche Zeitung da Njemačka i EU moraju biti strpljive i ustrajne u suočavanju s migracijom ljudi u Europu.

Ona je to komentirala u neuobičajeno samokritičnoj analizi koja se vremenski poklopila s godišnjicom njezine poznate izjave "Mi to možemo", navodi Reuters.

Kazala je da Njemačka, koja je primila većinu od više od milijun izbjeglica s Bliskog istoka i Azije koji su stigli u EU prošle godine, pustila je Španjolsku i druge zemlje na vanjskim granicama EU-a da same rješavaju pitanje izbjeglica.

"Tada smo također odbili i proporcionalnu raspodjelu izbjeglica", rekla je.

"Nismo pristupili problemu na primjeren način", kazala je dodajući da se to odnosi i na zaštitu vanjske granice schengenske zone.

Njemačka kancelarka također je upozorila da se ne smije izjednačavati sve migrante s teroristima.
 

Komentari (68)
  • Anda i njemacki industrijalci su trazili 800 tisuca radnika za poslove koji nece njihovi da rade, ali se je preracunala i nije znala da to nisu oni isti gast arbaiteri kao sesdesetih i sedamdesetih koji su dolazili iz istocne europe samo da rade sto bilo i gdje bilo. Dobila je preko milijun parazita koja nikad u zivotu nije nista radila, samo se zele domoc socijale i popravit zube.Sad svaljiva krivnju na vanjske granice i druge a ona ih pozvala.

    31. 8. 2016,   01:38
  • "Prava se javila"-Kad si ih pozvala nisi nikog pitala-"Mi to mozemo"- Sad kad si napravila problem i Njemackoj i cijeloj Europi...sjetila se vanjskih granica???

    30. 8. 2016,   22:41
  • ako nisu migranti teroristi,onda si ti .

    30. 8. 2016,   22:43