Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Merkel: Saveznički zračni udari u Siriji su potrebni i primjereni

Njemačka kancelarka rekla je da su napadi demonstrirali međunarodnu osudu upotrebe kemijskog oružja i upozorili sirijsku vladu da ga više ne koristi. Napad su podržali i Juncker i Tusk

Saveznici su preuzeli odgovornost u okviru svojih uloga stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, komentirala je Angela Merkel napade u Siriji.

Anti-aircraft fire is seen over Damascus,Syria STRAH ZA NAJBLIŽE Sirijac u Hrvatskoj: Gađali su grad u kojem živi moja obitelj

Njemačka kancelarka podupire saveznički napad na Siriju te kaže da je bio "potreban i primjeren".

- Udari koje su izvele Sjedinjene Države, Francuska i Britanija protiv vlade predsjednika Bašara al Asada demonstrirali su međunarodnu osudu upotrebe kemijskog oružja i upozorili sirijsku vladu da ga više ne koristi - rekla je Merkel, koja je u četvrtak objavila kako Njemačka neće sudjelovati u takvim akcijama.

PRATITE UŽIVO Oglasio se Pentagon: Napadi u Siriji bili precizni i učinkoviti

Udar su podržali i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker te poručili Siriji da prestane koristiti kemijsko oružje.

EU Council President Tusk and EU Commission President Juncker arrive to address a joint news conference during a EU leaders informal summit in Brussels | Autor: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Tusk i Juncker podržali su napade

Tusk je u poruci na Twitteru napisao da "udari SAD-a, Francuske i Britanije jasno pokazuju da sirijski režim zajedno s Rusijom i Iranom ne može produžiti ovu ljudsku tragediju, barem ne bez cijene".

- EU će stajati uz naše saveznike na strani pravde - poručio je Tusk.

Juncker je pozvao sirijsku vladu da prestane koristiti kemijsko oružje.

- Ovo nije prvi puta da sirijski režim koristi kemijsko oružje protiv civila no mora biti posljednji - poručio je Juncker u priopćenju.

 

Komentari (35)
  • merkelica , premalo ti je izbjeglica ?? Sram te budi !

    14. 4. 2018,   12:12
  • I onda se cude kada se neki gospon mustafa ili muhamed zabije kamionom ili raznese medju ljude te osudjuju takve cinove..a iste te ljude ubijaju kemijskim oruzjem ili zracnim napadima..

    14. 4. 2018,   12:13
  • nek vam rusi plin zavrnu ventil,pa se grijte na američki plin.

    14. 4. 2018,   12:52