Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Merkel u Kini upozorila da je zaštita klime globalni problem

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u Kini istaknula da je zaštita klime globalni problem i pozvala međunarodnu zajednicu da poduzme akciju

Govoreći kineskim studentima na sveučilištu Huazhong u gradu Wuhanu, Merkel je naglasila da su klimatske promjene prouzročili svi i da je to razlog zbog kojega bismo se svi trebali o tome brinuti.

- Zaštita klime odgovornost je svih ljudi - dodala je.

Međunarodnoj zajednici potrebno je važno sudjelovanje tako snažne zemlje poput Kine, rekla je Merkel.

S obzirom na globalizaciju, nužna su zajednička pravila, istaknula je Merkel. Primjerice u trgovini potrebna je multilateralna akcija, ne protekcionizam.

UGH, ŠTO JE TO BILO... Trump je 'duckfejsao' Merkel, a Melania je šarmirala Trudeaua

- Na kraju svega, protekcionizam nas sve pogađa - dodala je njemačka kancelarka.

Merkel je to 12. posjet Kini otkako je kancelarka i prati je veliko gospodarsko izaslanstvo. 

U petak navečer njemačku kancelarku je primio kineski predsjednik Xi Jinping, a u subotu je otputovala u Wuhan.

Angela Merkel zauzela se u petak u Kini za poštivanje "prava i sloboda" Hong Konga, u kojem već tri mjeseca traju prosvjedi protiv prokineskih vlasti.

Chancellor Merkel in China KINESKI PREMIJER: 'Kaos u Hong Kongu okončat ćemo u skladu sa zakonom'

- Istaknula sam da ta prava i slobode moraju naravno biti zajamčeni - rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare s kineskim premijerom Li Keqiangom.

- U aktualnoj situaciji, potrebno je učiniti sve kako bi se izbjeglo nasilje, a rješenja se mogu pronaći samo na političkom planu, to jest dijalogom - istaknula je njemačka kancelarka. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (13)
  • NARAVNO da se sve ovo radi u svrhu zarade kako bi se stvorio dojam globalnog zatopljenja i kako bi se prodavale nove tehnologije ali 98% budal...ina to ne kuži kao što ne kuže osnove bio kemije a to je da se razina CO2 stvarno u atmosferi promijeni od onog idealnog omjera za samo par postotaka kojem smo se evolucijski prilagodili za disanje, u roku odmah bismo se ugušili, neka pokušaju zadržat zrak u plućima i kada im se skupi višak CO2 shvatit će ;) Nadalje, UGLJIK je osnova života C u CO2 označava ugljik, ako nema dovoljno CO2 nema biljaka a bez biljaka nema kisika, zatvoreni krug koji da se poremeti kako oni tvrde da je več odavno jako poremečen ubrzo bi nastalo odumiranje svog života na planeti. Ne pitaju se i još nešto-TESLA je prije puno desetljeća PATENTIRAO i uspješno testirao čisti prijenos energije iz etera, dakle ČISTA energija, to znači da se več danas to može implementirat planetarno posvuda i da ove uistinu brine CO2 onda bi to učinili ali vidi vraga nafta,bnzin,plin,ugljen bi postali nepotrbni i beskorisni a tu su trilijuni dolara u pitanju, samo malo mozga uključit i sve fame i laži padaju u vodu. Okoliš jeste ugrožen i te kako ali voda,bilje,životinje od plastike,pesticida-GMO-a,ljekova u prirodni preko kanalizacije, to su prave opasnosti a klima je samoodrživi ekosustav na način dase višak CO2 u atmosferi apsorbira u oceane-u tlo kada se zemlja zagrijava a kada se hladi onda se CO2 otpušte, to je DISANJE zemlje i samoregulacija!

    7. 9. 2019,   12:30
  • bolje da si evropu štitila od azijata i afrikanaca a ne kaj palamudiš o klimi

    7. 9. 2019,   17:11
  • A migranti u Europi koji su direktno njezin izum NISU problem?

    7. 9. 2019,   14:22