Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesarića nisu smijenili jer nisu dobili zahtjev HFP-a

None Foto: B. Bradarić/VL

Boris Mesarić je radnicima Petrokemije isplatio regres i premijerka je radi toga naredila da ga se smjeni. No NO Petrokemije još ju nije poslušao

Iako je premijerka Jadranka Kosor naredila smjenu Borisa Mesarića, Nadzorni odbor Petrokemije na sjednici u četvrtak nije ni spomenuo smjenu predsjednika uprave. Željko Klaus, v.d. šefa NO, rekao je da o Mesarićevoj smjeni nisu raspravljali ni glasovali jer Hrvatski fond za privatizaciju još nije poslao službeni zahtjev za sazivanjem sjednice na kojoj bi se o tome raspravljalo. Ni sama Vlada nije dostavila zahtjev za Mesarićevom smjenom u HFP. Premijerka je naredila Mesarićevu smjenu jer je radnicima iz Petrokemije isplatio regres, piše Večernji list.

Komentari (1)
  • Mesaricev je grijeh sto je ispostovao odredbe kolektivnog ugovora, koji ako je valjano sklopljen ima obvezujucu snagu zakonske norme. Nitko ne negira ekonomske probleme, troskove treba srezati gdje god je moguce , no postoji pravni instrumentarij za promjenu odredbi kolektivnog ugovora koji se u pravnoj drzavi moraju ispostovati, narocito u drzavi koja toboze samo sto nije usla u EU. Sve to zna Kosor koja poltronski slijedi metodologiju svog prethodnika koji ju je mimo demokratske procedure instalirao na sadasnju poziciju sto je presedan u eu politici. Kosor mora nauciti postovati postulate pravne drzave za sto se ona samo deklarativno zalaze kao i njena stranka premda nam praksa pokazuje upravo suprotno.

    30. 4. 2010,   13:08