Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesić: Gotovini, Čermaku i Markaču treba suditi u RH

None Foto: Ivo Čagalj

Predsjednik u društvu visokih vojnih dužnosnika, ministara Ivice Kirina i Berislava Rončević posjetio je najveću NATO vježbu u RH "Noble Midas 2007"

Stjepan Mesić istaknuo je kako hrvatsko pravosuđe spremno preuzeti suđenja generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču. Hašku presudu "vukovarskoj trojci" obrazložio je propustom tužiteljstva na čelu s Carlom Del Ponte koje je protiv njih podiglo optužnicu vezanu uz smaknuća na Ovčaru, ali ne i za druge zločine nad civilima i zarobljenicima te razaranja.
- Naše tužiteljstvo za ostala djela je pokrenulo postupak protiv ove trojice, a može koristiti sav materijal s Haškog tužiteljstva. I taj postupak treba dovesti pred naše pravosuđe, kazao je Mesić prilikom posjeta zapovjednog broda i francuskog nosača helikoptera Tonerre u Splitu. Trošak vježbe inosi 7,5 milijuna kuna, a 80 posto sredstava vratiti će se iz "Varšavske inicijative". Hrvatske tvrtke su s NATO-om ugovorili usluge u vrijednosti 10 milijuna kuna, poručio je ministar obrane Rončević.

Komentari (1)
  • a što ga baljezga da to ni pas s maslom nebih polizao

    6. 10. 2007,   16:50