Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesić izbjegao kaznu iako je bio u sukobu interesa

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Bivši predsjednik je imenovan članom Nadzornog odbora Ingre prije isteka roka od 6 mjeseci nakon prestanka mandata. Po zakonu je to zabranjeno

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je da je bivši predsjednik Stjepan Mesić od 22. srpnja do 15. kolovoza bio u sukobu interesa. Naime, Mesić je jedno vrijeme nakon prestanka mandata bio imenovan u Nadzorni odbor Ingre. Mesić prije isteka šestomjesečnog roka od napuštanja predsjedničke dužnosti prema zakonu nije smio obavljati tu funkciju, piše tportal. Unatoč tome što su utvrdili da je bio u sukobu interesa Povjerenstvo je zaključilo da se postupak protiv njega ne može voditi jer više nije državni dužnosnik. Predsjednik Povjerenstva Mato Kačan tek je poslao upozorenje da 'dužnosnici u šest mjeseci nakon prestanka dužnosti ne bi trebali prihvaćati druge nedozvoljene dužnosti'.

Komentari (12)
  • neka pita prijatelje iz europlina i osjek koteksa. oni će pomoć ako nema

    15. 9. 2010,   18:56
  • pa nije sam sebe imenovao. ko ga je imenovao trebao je o tomu vodit računa.

    15. 9. 2010,   18:56
  • Znači, dok si državni dužnosnik možeš raditi što god hoćeš, a kad prestane dužnost, prestaje i svaka odgovornost pa i kazna. Da li sam ja to dobro razumjela? Onaj ministar pravosuđa je još i nagrađen visokom funkcijom.

    15. 9. 2010,   18:56