Obavijesti

News

Komentari 346

Mesić: Na Bleiburgu nije bilo zločina, tamo je bila pobuna

Mesić: Na Bleiburgu nije bilo zločina, tamo je bila pobuna
1

Revidiranje zločina starih 65 i više godina Mesić smatra dijelom političke kampanje uoči skorih izbora. Ne slaže se s pojmom "komunistički zločin" u 2. svjetskom ratu

VIDEO

Gostujući u Dnevniku 3 HRT-a bivši predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako su aktualne priče o komunističkim zločinima obična politička kampanja te da se o njima ne govori u povijesnom kontekstu. Na temu zločina došlo se zbog iskapanja masovne grobnice u zagrebačkoj Kustošiji. On se ne slaže s pojmom "komunistički zločin".

- Ne znam po kome bi to bili komunistički zločini. To su zločini koji su se dogodili u Drgom svjetskom ratu i koji su se dogodili i na strani antifašista - zaključio je Mesić.

Upitan je li na Bleiburgu bilo zločina Mesić je izjavio kako zločina tamo nije bilo. 

- Tamo je bila jedna pobuna, poginulo je nešto manje ljudi. Na Križnom putu je vjerojatno bilo zločina, ali ove brojke se napuhavaju i od toga nema ništa - ustvrdio je Mesić. 

Na pitanje da je i u Domovinskom ratu bilo zločina, a da smo mi svejedno bili na pobjedničkoj strani Mesić je rekao kako je svjestan toga, ali da krivnju treba individualizirati.

- Tko to zna tko je u tim jamama. Treba istražiti i krivnju individualizirati, ne optužiti NOB i proglasiti ga komunizmom i zločinom - upozorava Mesić.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko prije dva je tjedna u Saboru rekao da policija i Državno odvjetništvo istražuju komunističke zločine. Istaknuo je da je nedopustivo da u Hrvatskoj ima 900 jama s mnogobrojnim žrtvama, za što nitko nije odgovarao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 346
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...