Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesić: Oprostite, ja sam ipak samo stariji čovjek...

None Foto: REUTERS

Predsjednik Stjepan Mesić žestoko je kritizirao Vladu zbog gospodarske situacije u zemlji. Zabrinjava ga rasprodaja 'obiteljskog srebra'...

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na otvaranju 84. jesenskog međunarodnog velesajma u Zagrebu osvrnuo se na gospodarsku situaciju u zemlji.
- Hrvatsko gospodarstvo zabrinjava jer se rasprodaje obiteljsko srebro i povećava strani dug. Zapostavljena proizvodnja i slab izvoz ne pokrivaju ni polovicu uvoza - kaže Mesić. Mesića osobito brine rasprodaja Ine koju je nazvao kokom koja nese zlatna jaja. Istaknuo je da je Ina prošle godine povećala dobit za nevjerojatnih 170 posto, a Vlada se je odriče u turbulentnim vremenima kad se svi otimaju za energente. Upozorio je na uništavanje postojećih proizvodnih objekata, dok se u posljednjih 20 godina nije izgradio niti jedan novi. Za inflaciju Mesić krivi politiku koja samo troši, a ne zarađuje.
- Događa se velika društvena dekadencija, a činjenice se prešućuju. Ako sam bio prekritičan, oprostite, ali ja sam ipak stariji čovjek - završio je Mesić.
Na Gospodarskom forumu u sklopu Velesajma, na Mesićeve kritike reagirao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Krivce za uvoznu inflaciju pronašao je u skupljim energentima i hrani. Problemi hrvatskog gospodarstva su strukturne prirode, a budućnost Ine donosila se za vrijeme Račanove Vlade, izjavio je.

Komentari (19)
  • Koja je institucija predsjednika kad samo kritizira i ne može učiniti ništa više od toga? Pa tko vlada državom i tko prima plaču za odgovornost?

    16. 9. 2008,   11:23
  • drzavom vlada Vlada, svi se zalite kako nista ne valja a kad dodju izbori opet zaokruzujete HDZ

    16. 9. 2008,   11:45
  • ima pravo... samo što to naš narod ne vidi.. i oni što vide šute jer još uvijek vjeruju da će biti bolje...

    16. 9. 2008,   11:04