Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesić optužio ministricu Dropulić za sukob interesa

None Foto: Davor Višnjić

Ministrica Marina Matulović-Dropulić odbacila je tvrdnje predsjednika koji ju je u razgovoru za Hrvatski radio prozvao zbog sukoba interesa

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić odbacila je tvrdnje predsjednika Stjepana Mesića koji ju je u razgovoru za Hrvatski radio prozvao zbog sukoba interesa, govoreći o IGH kao o tvrtki koja dobiva poslove od države, te je istaknula da je otvaranje tog pitanja na taj način dio predizborne kampanje. U priopćenju se ističe kako je navodni sukob interesa ministrice u IGH bio tema još prije nekoliko mjeseci te da su mjerodavna tijela rekla kako nije u sukobu interesa.
- Ministarstvo, pa tako ni ona (ministrica Marina Matulović-Dropulić) ne može reći dobiva li IGH najviše poslova od države jer svako ministarstvo samostalno ugovara poslove predviđene državnim proračunom koje dobivaju razni izvođači na javnom natječaju. Isto se odnosi i na trgovačka društva u većinskom vlasništvu države, navodi se u priopćenju. IGH ima oko 1400 zaposlenih, od kojih 70 posto djelatnika visoke stručne spreme, magistara i doktora znanosti, pa je normalno da na javnim natječajima može dobiti najsloženije poslove i u Hrvatskoj i u inozemstvu, stoji u priopćenju ministrice Matulović-Dropulić. Također se navodi kako je "točno da ministrica Marina Matulović-Dropulić kao i svi ostali sadašnji i bivši zaposlenici, ima dionice tog instituta, što je do sada uvijek i navodila u svojim imovinskim karticama. Ministrica ističe da je "ponosna što je i svojim radom u IGH pridonijela razvoju ustanove koja je poznata i ugledna i izvan naših granica".

Komentiraj, znaš da želiš!