Obavijesti

News

Komentari 71

Mesić optužuje: Put ministra Marasa u SAD bio je turistički

Mesić optužuje: Put ministra Marasa u SAD bio je turistički
4

HDZ je ponovno zatražio ministra da objavi koliko je novca potrošio na putovanje u SAD. 'Maras živi u svijetu znanstvene fantastike', optužuje ga Jasen Mesić (HDZ)

VIDEO

Početak saborskog zasjedanja ponovno je započeo stankom. HDZ  je od ministra poduzetništva Gordana Marasa ponovno zatražio da objavi koliko je novaca potrošio na putovanje u SAD, za njega i suradnike i to koliki su troškovi avionskih karata, hotela, dnevnice te posebno troškove na službenim karticama. 

Jasen Mesić (HDZ) navodi da je letimičnim pogledom destinacija koje su posjećene da samo trošak za avionske karte ne može biti manji od nekoliko desetaka tisuća kuna. Uvjeren je da je ministrov i put njegovih suradnika u SAD bio turistički koji je želio prikazati kao važan službeni posjet. 

- S obzirom da znamo da navedeni ministar živi u svijetu znanstvene fantastike, pokušali smo ukazati na jedan poseban način da je nužno prikazati troškove svega toga hrvatskoj javnosti. Nije to jedini slučaj i više puta smo upozoravali na netransparentno trošenje sredstava i na potpuno bahato ponašanje vezano uz troškove reprezentacije u ministarstvima - poručio je Mesić. 

HDZ-ovac podsjeća da su još u ožujku 2014. godine od Vlade tražili da prikaže troškove reprezentacije po ministarstvima. Navodi da prema nekim podacima u Ministarstvu gospodarstva ima sedam službenih kartica, a u Ministarstvu vanjskih poslova osam. Iako su poslali četiri požurnice, odgovor, kaže, nisu dobili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zašto i zbog čega možemo samo pretpostavljati. Pa jasno je, zbog toga što bi podaci koje bi tom prilikom dobili, bili zastrašujući. S obzirom da imamo izjave ministra Marasa koji je tvrdio da vrlo skromno troši novce sa službenih kartica inzistiramo da dobijemo odgovor na naše pitanje postavljeno prije više od godinu dana. Moguće je jedino da Vlada još uvijek skuplja silne račune koji su napravljeni na službenim karticama od SAD-a pa do Australije i Novog Zelanda, ali onda neka se o tome očituje - ustvrdio je Mesić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina