Obavijesti

News

Komentari 0

Mesić: Samo naivci misle da je RS utemeljio BiH

Mesić: Samo naivci misle da je RS utemeljio BiH
1

Polemika između Mesića i potpredsjednika vlade Srbije Božidara Đelića oko BiH i Kosova obilježila je konferenciju o zapadnom Balkanu u Bruxellesu

VIDEO

Mesić je u uvodnom govoru na konferenciji u Bruxellesu rekao da Hrvatska ustraje na tome da entiteti u BiH nisu države niti se smiju ponašati kao države.
- Posebni odnosi između entiteta i susjednih država, iako dopušteni Daytonom, nisu u funkciji jačanja BiH kao države. Hrvatskaje od takvih odnosa odustala - rekao je Mesić, ističući da je Hrvatska "nakon demokratskih promjena poslala nedvosmislenu poruku Hrvatima u BiH da svoju sreću trebaju tražiti unutar granica svoje domovine". Đelić je u govoru uzvratio da Beograd ne "govori bosanskim Srbima što da rade, ali da zato bosanskohercegovački Hrvati glasuju za Hrvatski sabor i za predsjednika, što nije slučaj sa Srbima". Tijekom rasprave Mesić je odgovorio da je hrvatski izborni zakon donesen davno, "u vrijeme kad se razbijala BiH".
- Samo naivci mogu misliti da je stvaranje Republike Srpske i Herceg-Bosne bilo u funkciji utvrđivanja BiH. Bosanskohercegovački Hrvati su i hrvatski građani te dok postoji taj izborni zakon, on se mora primjenjivati, premda ja nisam sretan zbog toga - rekao je Mesić. U raspravi o Kosovu Mesić je rekao da bi podjela te pokrajine bila opasna i da podjele nisu rješenje jer bi u slučaju da Srbi na sjeveru Kosova proglase neovisnost, i Albanci na jugu Srbije učinili to isto, a to bi onda značilo rat. - Nikakva podjela Kosova ne dolazi u obzir - rekao je Mesić. Đelić ga je pitao vrijedi li to i za Srbiju, istaknuvši da je Kosovo njezin sastavni dio i da nema pravo na samoodređenje, kao što su ga imale bivše jugoslavenske republike.
- Vi ste mlađi od mene pa ću vas poučiti. Kosovo je bilo konstitutivni dio jugoslavenske federacije - uzvratio je Mesić Đeliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa