Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mesić u UN-u: Sastajemo se pet sekundi prije 12

None Foto: 24sata/ilustracija

Mesić je na "klimatskom summitu" istaknuo da je Hrvatska spremna smanjiti emisije stakleničkih plinova i da vremena za razmišljanje nema mnogo

Predsjednik Stjepan Mesić, koji ovog tjedna sudjeluje u radu 62. zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku, već je održao svoj govor o temi klimatskih promjena u kojem je istaknuo kako je Hrvatska spremna ispuniti svoje obaveze u ograničenju emisije stakleničkih plinova. Mesić je dao podršku hitnom stvaranju međunarodnog sporazuma o zaštiti klime za razdoblje nakon 2012. g. kada istječe protokol iz Kyota. Također je istaknuo kako se državnici ne sastaju pet minuta prije 12, nego pet sekundi prije 12  te da vremena za razmišljanje nema mnogo.
MESIĆ PODUPIRE OPOREZIVANJE VELIKOG BOGATSTVA
Hrvatski je predsjednik pred novinarima u New Yorku izrazio potporu predizbornoj najavi o porezu velikog bogatstva objašnjavajući kako se pri tom ne misli na oporezivanje normalnih nasljedstava. Novinari su ga potom upitali zašto podržava gospodarske programe SDP-a i HNS-a, na što je predsjednik odgovorio kako je riječ o podršci dijelovima programa. 

Komentiraj, znaš da želiš!