Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Metak u glavu zbog osvete? Upucao mladića (20) na ulici

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Napadač (23) se kraj školskog igrališta u Kaštel Novom susreo s Marinom M. (20), koji ga je navodno ranije prebio sa svojim prijateljima. Izvukao je pištolj i zapucao

Mladići su se susreli u nedjelju oko 1.30 u mrklome mraku kraj igrališta Osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom. Kaštelanin (23) izvukao je pištolj i uperio ga Marinu M. (20) u glavu. Hladnokrvno mu je pucao iz blizine direktno u glavu i pobjegao.

Prema nekim neslužbenim informacijama, svaki od mladića bio je u svojoj skupini prijatelja uoči sukoba. Napadač je, navodno, automobilom dojurio na igralište i nakon toga zapucao.

Metak je Marina M. pogodio u čelo. Do zaključenja ovog izdanja ranjeni mladić se još borio za život u splitskoj bolnici. Policija je pokrenula opsežnu potragu za napadačem, no do nedjelje poslijepodne nisu mu ušli u trag. Tražili su ga po okolici Kaštela i u Solinu.

Pod opsadom policije

Zbog toga je taj gradić u nedjelju ujutro bio pod pravom opsadom policijskih vozila. Pretraživali su svako moguće skrovište napadača.

Mladići su, prema izjavama mještana, imali brojne međusobne neraščišćene račune i razne kaznene prijave. Navodno su u nedjelju na igralištu napokon trebali početi razgovarati o svojim sukobima iz prošlosti kako bi pokušali izgladiti brojne nesuglasice.

Ratovali su oko droge?

Mještani kažu kako su pripadali različitim skupinama koje su se učestalo sukobljavale.

Neki tvrde kako su ratovali oko “teritorija” za drogu, no u policiji to nisu mogli potvrditi. Sukob između njih dvojice započeo je još prije dvije godine. Tada je navodno Marin s prijateljima teško prebio Kaštelanina zbog nekih provokacija. 

Mještani strahuju za svoju djecu

Kaštelani su zgroženi pokušajem ubojstva i obračunom u blizini njihovih kuća. Prestrašeni su i rijetki su željeli govoriti. Neki kažu kako im se ranjeni Marin činio kao pristojan i dobar mladić, no neslužbeno doznajemo kako je imao problema sa zakonom.

- Bilo je tu svega. Ne bih više komentirao - rekao nam je u nedjelju jedan od preplašenih mještana. Najviše ih je zaprepastilo to što se cijeli sukob odvijao pred osnovnom školom. Kažu kako strahuju za svoju djecu koju ne žele puštati izvan kuća dok se situacija ne smiri.

Komentari (74)
  • ako je zbog droge onda je super kaj si pucaju u glavu iz blizine, a ne da promaši pa pogodi tamo nekog lika koji ni kriv ni dužan npr. bari curu iza škole.

    30. 6. 2014,   11:50
  • neka se narkodileri svi pobiju, nemam ništa protiv

    30. 6. 2014,   12:18
  • neka se ološi ubijaju međusobno

    30. 6. 2014,   11:51