Obavijesti

News

Komentari 59

Meteorolozi najavljuju paklene vrućine: Kuhat ćemo se i noću

Meteorolozi najavljuju paklene vrućine: Kuhat ćemo se i noću

Sljedećih dana u Hrvatskoj prevladavat će sunčano i vruće vrijeme. Cijelu Europu je zahvatio vrući val, u Engleskoj mjere rekordne temperature koje mogu biti opasne za zdravlje...

VIDEO

Početak tjedna donio je za zapadnu Europu ekstremne vrućine. U Francuskoj se očekuju temperature zraka i do 43°C, a vruć afrički zrak pristići će sve do sjeverne Engleske uz značajno odstupanje vrijednosti od prosjeka. 

To i za Hrvatsku znači da će bit nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 Celzijevih stupnjeva što se osobito odnosi na idući vikend.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Britanski meteorolozi upozoravaju da bi večeras mogla biti najtoplija noć u povijesti mjerenja. Vrući val dolazi iz Sahare, a temperature bi se mogle popeti i na rekornih 44 stupnja, piše The Sun.

Ekstremne vrućine opet dolaze u Europu: Bit će do čak 43°C
Ekstremne vrućine opet dolaze u Europu: Bit će do čak 43°C

Slično je i u SAD-u, gdje vrućine odnose živote i prijete desecima milijuna ljudi.

Gotovo 200 milijuna ljudi na istoku i u središnjem dijelu SAD-a ugroženo je nezapamćenim vrućinama! Vlasti su građane danima upozoravale na ono što ih čeka. Otkazuju se brojni festivali na otvorenom, kao i njujorški triatlon. Temperatura ponegdje doseže i 46 Celzijevih stupnjeva.

Na veselje mnogih, a i u skladu s prognozom, u Hrvatskoj prošlih dana nije bilo olujnog nevremena kao ponegdje u okolici, posebice u Austriji, gdje je bilo izraženijih pljuskova, munja i gromova. Sljedećih dana u Hrvatskoj prevladavat će sunčano i vruće vrijeme – pravo ljetno, čak i toplije od prosjeka za doba godine, ponegdje i uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje javlja HRT.

U ostatku tjedna bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Noći tople, na Jadranu i vrlo tople, a danju vruće, prognozira DHMZ.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a