Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Hrvatska je predivna zemlja, lijepo mi je tu, prihvaćaju me'

None Foto: PIXSELL/24sata 4

Berlusconi je u Zagrebu naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas"...

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi snažno se u četvrtak u Zagrebu obrušio na komunizam i Kinu, rekavši da je ta zemlja usmjerena protiv Zapada i ima želju za hegemonijom.

"Podsjećam da komunizam ne staje na granicama, uvijek je bio globalna sila. Čuvajte se komunističkih zemalja i komunizma koji je izazov i prijetnja", rekao je veteran talijanske politike, danas na mjestu čelnika oporbene Forze Italije.

"Oni koji poznaju kinesku politiku kažu da je ona nevjerojatna prijetnja budućim generacijama", istaknuo je u govoru na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nazvavši je jedinom istinskom obitelji koja predstavlja slobodu i demokraciju u Europi.

Berlusconi je naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas". 

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu iz koje proizlaze sva druga naša prava, mi nismo podanici poput ljevičara, mi ne mislimo da dugujemo život državi. Postoji nepremostiv jaz između nas i njih", dodao je.

Pozvao je i na jačanje obrambene politike EU-a pred sve većim valom migranata.

"Treba nam Europa s jednom obrambenom politikom. To je najveći izazov pred EU-om, moramo biti vojna sila", istaknuo je i dodao da su Europi potrebni vojni kapaciteti kako bi se mogla obraniti u slučaju fenomena masovnih migracija

"To nije samo pretpostavka i stoga moramo biti moćna vojna sila kako bismo odvratili valove migranata iz afričkih zemalja", dodao je.

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

"Uskoro ćemo se vratiti na vlast... koalicija desnog centra će na sljedećim nacionalnim izborima pobijediti", kazao je Berlusconi.

Bivši premijer Austrije Sebastian Kurz istaknuo je da Europska unija mora odgovoriti na sve izazove.

- Kina nije samo svjetska velesila, ona ima potpuno drugačiji politički sustav i poimanje države. Moramo kao EU biti konkurenti, moramo biti sposobni odgovoriti na sve izazove. Trebamo se pobrinuti da ne budemo samo promatrači na svjetskoj sceni u idućem desetljeću, fokus nam treba biti na tehnološkom razvoju i gospodarskoj konkurentnosti - rekao je Kurz.

Berlusconi je stao nakratko da popriča s nama.

- Hrvatska je predivna zemlja. Organizacija je odlična. Lijepo mi je tu i lijepo sam prihvaćen. Planiram ponovo biti talijanski premijer - rekao nam je žurno Berlusconi.

Osim što je rekao da mu je vrhunska organizacija, rekao je da neće moći dugo ostati jer mora za Italiju. Šef kabineta nas je upozorio da pitanja o ženama nisu dopuštenja. Svi su se htjeli s njim slikati, ali rijetkima je to dopustio. Sa sobom je vodio i osiguranje te je bio jedan od najtraženijih političara.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (126)
  • Dođi raditi u Hrvatsku kod privatnika pa ćeš do gableca pobjeći glavom bez obzira. Svugdje u svijetu država ima mafiju samo u Hrvatskoj mafija ima državu.

    21. 11. 2019,   13:59
  • Bunga bunga zaboravio seanse s maloljetnicama i busa se u svoja katolicka prsa.

    21. 11. 2019,   13:36
  • Svi oni neznaju pravu sliku o Hrvatskoj..to samo mi znamo koji živimo ovdje..isto vrijedi i za narode zemalja iz kojih političari dolaze. Njima je uvijek dobro gdje god bili. Raskos, bogatstvo, putovanja itd. Mene bas briga što on misli i ostali koji su dosli. Kakva korist narodu?

    21. 11. 2019,   13:50