Obavijesti

News

Komentari 21

'Mi u HDZ-u nemamo saznanja o tvrdnjama Šeksa o Kolindi'

'Mi u HDZ-u nemamo saznanja o tvrdnjama Šeksa o Kolindi'

Predsjednik Kluba HDZ-a kaže da će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kandidaturu objaviti kada ocijeni da je najprikladnije. Tvrdi da će tada imati punu podršku HDZ-a i pobijediti na izborima.

VIDEO

Nemam nikakvih saznanja o onome što je Vladimir Šeks rekao, da bi tijekom kampanje mogli biti objavljeni neki kompromitirajući detalji o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, rekao je Branko Bačić (HDZ). 

- Koliko ja imam informaciju, a sudjelujem u radu svih najviših tijela HDZ-a, u stranci o tome nemamo nikakvih saznanja. Nemam potrebe to komentirati, upućujem vas na gospodina Šeksa - kazao je.

Kazao je da će predsjednica kandidaturu objaviti kada ocijeni da je najprikladnije vrijeme i tvrdi da će tada imati punu podršku HDZ-a i pobijediti na izborima.

- Na njoj je ta odluka. Rekao sam da HDZ stoji iza toga, a moj je stav je da ćemo je podržati, pa pričekajmo njenu konačnu odluku - rekao je Bačić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Predsjednici netko želi prišiti nešto da bi ju kompromitirali'
'Predsjednici netko želi prišiti nešto da bi ju kompromitirali'

Nije htio komentirati eventualnu predsjedničku kandidaturu SDP-ovca Zorana Milanovića „dok ga ne čuje“, ali ponavlja da će i u tom slučaju Grabar Kitarović pobijediti.

Ponovno je govorio o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i smatra da Visoki upravni sud nije tijelo koje treba odlučivati o izuzeću Nataše Novaković. Naveo je kako HDZ želi sačuvati neovisnost Povjerenstva nasuprot SDP-u koji je, kaže, pokušao Sabor uvući u politikantstvo tražeći da o tome odlučuje saborski odbor. 

- Mi u Odboru imamo većinu i lako smo mogli reći donijeti odluku da je Novaković u sukobu interesa. Nama bi to bilo najjednostavnije, no, nama politikantstvo nije bilo ni na kraj pameti. Htjeli smo sačuvati neovisnost Povjerenstva i reći 'ne, politička tijela, Sabor i njegova radna tijela ne mogu odlučivati o tome' i svatko tko zna kako funkcionira demokratski sustav ne smije dozvoliti da političko tijelo odlučuje o pojedinačnoj pravnoj stvari drugog državnog tijela kao što je Povjerenstvo - navodi Bačić. Pozvao je povjerenstvo da odluči je li njihova predsjednica u sukobu interesa po zahtjevu Andreja Plenkovića ili nije. 

- Kada to odluči, neka nastavi voditi postupak, s ili bez gospođe Novaković, ovisno kakvu odluku o sukobu interesa donesu. Dužnosnik će na kraju postupka ocijeniti hoće li pred Visokim upravnim sudom tražiti zadovoljštinu ako ocijeni da Povjerenstvo nije pravilno postupilo - kazao je Bačić koji je stava da u slučaju da o tome ne odluči Povjerenstvo, onda mora odlučiti Ustavni sud.

- Pozivam Povjerenstvo i predsjednicu da se prihvate posla i da rade prema zakonu, a ne provode predmete kroz medijski prostor Hrvatske. Otkako je premijer Plenković zatražio izuzeće Novaković, od toga se napravila nepotrebna afera koja nanosi nepotrebnu političku štetu i predsjedniku Vlade i Vladi i HDZ-u, i to zbog toga što su u Povjerenstvu pogrešno tumačili zakon - poručio je Bačić. 

O inicijativi Mosta da se Ustavom uredi pravo na pitku vodu Ustavom kao ljudsko pravo, Bačić podsjeća da su vode i prirodna bogatstva već zaštićena Ustavom ističući kako nije dobro samo zbog toga ići u izmjene Ustava. Ako ikada dođe do promjene Ustava RH, može se i neće biti višak i posebna zaštita pitke vode kao nova norma koja do sada nije bila napisana, smatra Bačić.
Naveo je i kako to nije originalna ideja Mosta  već da su je kopirali od HSLS-a koji je takvu inicijativu klubovima poslao prije godinu i pol dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.