Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Migranti noćas stigli u Zagreb, ranjena djeca u bolnici u Zadru

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 17

Više detalja o ovom slučaju iz MUP-a tek trebaju navesti. U policijskoj akciji zaustavljanja kombija s migrantima iz Afganistana i Iraka krijumčar je uspio pobjeći

Noćas je u prihvatilište za azilante u Zagrebu dovezeno 16 migranata od 29 koji su bili u krijumčarskom kombiju kod Srba. Prebačeni su iz PU Zadarske i sada su u Dugavama, dok je jedan maloljetnik, kako neslužbeno doznajemo, smješten u zadarski Dom za djecu. U Općoj bolnici Zadar nalazi se dvoje ranjene djece s obiteljima, također neslužbeno doznajemo.

DRAMA U LICI Pobjegao u šumu: Krijumčara traži helikopter, ali i psi tragači

Više detalja o ovom slučaju iz MUP-a tek trebaju navesti. U policijskoj akciji zaustavljanja kombija s migrantima iz Afganistana i Iraka krijumčar je uspio pobjeći i dalje ga traže.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

LOV NA KRIJUMČARE 'Jurio je na policajce i pokušao ih pregaziti. Morali su pucati...'

Podsjetimo, furgon s migrantima projurio je kraj policijske blokade u Donjem Lapcu u srijedu oko 21.30 sati. Policajci su ga čekali jer su imali dojavu o krijumčarenju. Jurnuli su za njim i javili kolegama koji su ga sačekali na sljedećoj blokadi, u Borićevcu. Nije stao ni na njihove zvučne i svjetlosne signale. Treća policijska blokada čekala ga je u Raštelama kraj Donjeg Srba.

Jurio je na policajce pokušavajući ih pregaziti. Pucali su u vozilo, gađajući gume. Bio je zatvoren pa se nije moglo vidjeti unutra. Zaustavio se nakon stotinjak metara, a vozač je pobjegao u šumu.

Podsjetimo, u furgonu je bilo 29 ljudi iz Afganistana i Iraka. Od toga je čak 15-ero djece, a najmlađe ima sedam godina. Dječak i djevojčica od 12 godina u pucnjavi su dobili prostrjelne rane lica odnosno vilice. Oboje su van životne opasnosti, a dječak, koji je na respiratoru, bit će prebačen u Klaićevu bolnicu u Zagreb zbog estetskih zahvata.

Foto: Rozeta Bogeljić/24sata

SINDIKAT POLICIJE: 'Intervencija kod Srba ponovno je pokazala težinu našeg posla'

- Djevojčica također ima ranu lica, ali ne prostrjelnu. Metak ju je ogrebao po licu s vanjske strane i nju nismo trebali operirati. Ima i ogrebotine po ruci trbuhu. Srećom, oboje su dobro i izvan životne opasnosti, kazao nam je ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina. 

 

 

Komentari (58)
  • Ilegalno su ušli i nesmije im se dati azil, nego vratiti nazad.

    1. 6. 2018,   09:41
  • Sramota da nisu ubili krijumcara

    1. 6. 2018,   09:23
  • Vratiti natrag biznis klasom i objaviti slike kako Hrvatska brine o emigrantima koji se koriste nelegalnim sredstvima prijevoza i prelaska Drzavnih granica no usprkos svim prekrsajima Hrvatskoj nije problem platiti im povratak prvom klasom u njihove maticne zemlje ! Nismo mi kao ostali koji ih pustaju u svoje zemlje i onda ih zatvaraju u geta i predaju na milost i nemilost svojim radikalnim vjeruciteljima !

    1. 6. 2018,   09:28