Obavijesti

News

Komentari 19

Migranti u hladnjači: Umirali su polagano i u strašnim uvjetima

Migranti u hladnjači: Umirali su polagano i u strašnim uvjetima
3

Policija i dalje utvrđuje identitet migranata i odakle su došli u Britaniju. Jedna od pretpostavki je da se grupa migranata sakrila u kontejner u belgijskoj luci Zeebrugge. Vozača kamiona ispituju

VIDEO

U hladnom kontejneru i bez zraka 39 migranata nije imalo šanse preživjeti. Nisu se mogli spasiti i nitko ih nije mogao čuti. Daily Mail piše kako su se 38 odraslih i tinejdžer polako smrzavali do smrti u "apsolutno užasnim" uvjetima dok su na teretnom brodu iz Belgije  pokušavali doći do Velike Britanije. Navodno je hladnjača u kojoj su bili imala temperaturu minus 25 stupnjeva Celzija ako je radila, a koristila se za prijevoz keksa. Migranti su u njoj bili najmanje 15 sati prije nego što su ih mrtve našli u srijedu u Essexu. No moguće je i da su u hladnjači bili puno duže. 

Pokretanje videa...

01:18

Policija i dalje utvrđuje identitet migranata i odakle su došli u Britaniju. Jedna od pretpostavki je da se grupa migranata sakrila u kontejner u belgijskoj luci Zeebrugge. Policija također istražuje da li su migranti sami ušli u hladnjaču ili su ih krijumčarili u Britaniju. Kontejner je stavljen na brod u utorak te je iz luke krenuo oko 14 sati. 

U utorak navečer kontejner je dočekao Maurice 'Mo' Robinson (25). Kontejner su zakvačili za njegov kamion i vozač iz Sjeverne Irske se odvezao iz luke 35 minuta kasnije. U Essex je stigao u srijedu oko 1.10 sati.

Ubrzo nakon što je stigao, dežurne službe su dobile poziv u pomoć. Policija nije rekla da li je poziv uputio Robinson ili netko drugi. 

Otkrili rutu: Kamion smrti s 39 leševa prošao i kroz Hrvatsku?
Otkrili rutu: Kamion smrti s 39 leševa prošao i kroz Hrvatsku?

Policajci su, čim su stigli, uhitili Robinsona zbog sumnje na ubojstvo. Policija i dalje pokušava utvrditi da li je znao ili ne da su migranti bili u kontejneru. Robinsonov brat je medijima rekao kako se obitelj nije čula s njim te kako ne znaju što se događa. Rekao je i da 'Mo' živi s trudnom djevojkom te da čekaju blizance. Kamion koji je vozio je navodno unajmio, a vozilo ima bugarske tablice. Bugarski mediji navode kako je kamion registrirala 2017. godine neimenovana žena iz Irske. Dan nakon registracije kamion je netko odvezao iz Bugarske i tamo se više nije vraćao. 

Istražitelji vjeruju kako postoji grupa krijumčara u Irskoj koja je povezana s gradom Varna u Bugarskoj. Ne zna se da li je Robinson bio dio te skupine niti da li je znao da krijumčari migrante. 

Strava u Engleskoj: U kamionu s Balkana pronašli 39 mrtvih
Strava u Engleskoj: U kamionu s Balkana pronašli 39 mrtvih

U kamionu u Austriji našli 71 mrtvog migranta 

Slučaj u Essexu podsjeća na tragediju 71 migranta koji su bili pronađeni u kamionu hladnjači na austrijskoj autocesti u kolovozu 2015., u jeku migrantske krize. Bili su to migranti iz Sirije, Iraka i Afganistana. Vlasti su razotkrile mrežu krijumčara ljudima koju je vodio Afganistanac u dobi od tridesetak godina. Žrtve su htjele otići u Njemačku, a ukrcane su u Mađarskoj nedaleko od granice sa Srbijom.

Nagurani u samo 14 metara četvornih, ugušili su se u manje od tri sata. Kamion je pronađen sutradan napušten na rubu austrijske autoceste u blizini Parndorfa, na mađarskoj granici. Mađarsko pravosuđe osudilo je na doživotni zatvor četvoricu glavnih krijumčara iz te mreže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena