Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Migranti u Metkoviću: Uhvatio ih video nadzor obiteljske kuće

None Foto: screenshot/Youtube

Sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće jednog stanovnika Metkovića. Prvovremenom akcijom policije privedeni su i deportirani nazad u BiH

Javna tajna je da se jedan dio migranata kreće i preko Metkovića, što u pokušaju direktno preko graničnih prijelaza koristeći gužve u tijeku turističke sezone, dok oni odvažniji krenu ilegalno preko Šibanice (brdo na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine) pa gdje izađu, bitno je da su na tlu EU, piše metković-news.com

ŠTETA NIJE VELIKA Sklanjali se od kiše: Migranti provalili u pet kuća blizu Rijeke

Takav jedan slučaj zabilježen je prije dva dana. Naime, sustav za video nadzor okućnice zabilježio je migrante u prolasku pokraj kuće jednog Metkovca.

SPORAN KAO 'ISTANBULSKA' Sporazum o migrantima je na udaru desnice: 'Ne potpisujte'

Slučaj je zabilježen ispod Platana, u predjelu Slatina, a kako se neslužbeno doznaje, jedan od susjeda ih je također uočio i prijavio. Pravovremenom akcijom djelatnika Granične policije Metković privedeni su i deportirani nazad u susjednu BiH.

U Imotskom ukrali automobil i odvezli se do Senja

A prošlog četvrtka, 26. listopada, u Imotskom su migranti ukrali BMW Ivanu Mršiću iz Glavine donje. Mršić je pomagao prijatelju u radu oko automobila u ulici Put Gaja gdje se nalazi garaža. Auto je parkirao nekoliko metara pored garaže i ostavio ključ unutra. Nije niti posumnjao da bi mu netko mogao u Imotskom ukrasti automobil parkiran svega 4-5 metara od garaže u kojoj je radio.

- Nakon neprospavane noći dobio sam poziv iz policijske postaje Imotski i saznao sam da je automobil pronađen u Senju. Ponudili su mi da po auto mogu otići s imotskim policajcima. U Senju mi je policija otkrila kako su mi auto ukrala četiri muškarca. Tri Sirijca i jedan Pakistanac – kazao je Mršić za Radio Imotski, a prenose imotskenovine.hr.

Migranti provalili u pet kuća na Malom Platku

Podsjetimo,u četvrtak je Novi list objavio kako je skupina migranata provalila u pet kuća za odmor na Malom Platku kod Rijeke. 

Pričinjena materijalna šteta nije velika, na četiri kuće razbijena su stakla kako bi mogli provaliti u kuće. Pokisli i promrzli migranti nasilno su se sklonili u kuće gdje su svoju odjeću stavili na sušenje. Koncentrirali su se u jednu od pet kuća, u nju su donijeli hranu, grijalice iz susjednih kuća, kao i suhe odjeće vlasnika koju su nakon što se njihova osušila, ostavili u toj kući. 

Iza sebe su ostavili veliki nered, no ukradeno ili razbijeno nije mnogo toga. 

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia MINISTAR: ŠTITIMO GRANICE Blokada: Podižu se prepreke na još 13 puteva na granici s BiH

Snimljeni i kod Plitvica

Također, prije nekoliko dana policija je privela grupu migranata na području Plitvica. 

- Ima ih jako puno, ko mrava, nema gdje ih nema - kazala nam je mještanka naselja Jezerce.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Val migranata je prisutan od lani, a najviše ih je od proljeća do zime. Mještani dodaju da se uglavnom noću kreću šumom, no nerijetko sad naseljima prolaze i danju. Govori da s njima nisu nikad imali problema i da ih nije strah te su im znali dati voća i kruha, no dodaje da se njihov rođak s područja prema Kladuši zbog njihove prisutnosti odselio.

 

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (88)
  • Oni se nikada neće uklopiti u našu kulturu i način života tako da ih treba po kratkom postupku vraćati odakle su došli. Plus naravno da to više nisu samo izbjeglice iz Sirije, nego iz cijele Afrike i Bliskog Istoka što čini situaciju još goru. Posramljen sam politikom koju vodi Hrvatska, a i EU jer ćemo se sami pobijediti i dopustiti njima da se nastane tu za koju smo se zemlju krvavo borili. Sramota.

    2. 11. 2018,   10:55
  • provale u vikendice.. kažu nije velika šteta..??? kako nije..?? ko će spavati iza njih u tim krevetima.. treba sve spaliti.. kupiti novo.. bar ja bi tako..

    2. 11. 2018,   10:50
  • Šetaju migranti kako ih volja, uzimaju na putu što ih volja, uništavaju...pa ne mogu vjerovati da čikove gase na tepihu??! Pa neka mi samo netko kaže da su to dobronamjerni ljudi, svojim ponašanjem zaista pokazuju tko su i što su. Da ne spominjem silovanja, ubojstva, tuče po Njemačkoj i drugdje. Ministre, unatoč Vašoj samohvali, granica nam je šuplja ko sito, ovo je opasna situacija za sve.

    2. 11. 2018,   10:57