Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Migranti u šokantnoj snimci: "Tuku nas hrvatski policajci"

None Foto: Guardian

Britanski list Guardian objavio je uznemirujućuu snimku na kojoj su tražitelji azila koje je navodno tukla hrvatska policija. Navode da se radi o ljudima koji su u Hrvatsku pokušali ući preko BiH

Britanski list Guardian objavio je uznemirujuće snimke u kojima se, kako navode, prikazuju migranti koje je navodno tukla hrvatska policija.

Pogledajte video

Navodeći kako se radi o azilantima koji su iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali u Hrvatsku ući kroz BiH, Guardian piše da su brutalno pretučeni prije nego su ih poslali nazad. 

U snimci se tako može vidjeti jedan muškarac lica oblivenog krvlju, uz izjavu jednog koji govori "Hrvatska policija ih muči. Ljudima lome kosti". Guardian navodi samo kako im je snimku dao mladić imena Sami. 

U svom tekstu Guardian navodi kako su razgovarali sa 50-ak ljudi, uglavnom Pakistanaca, te da je njih 35 bilo žrtvom policije. Navode svjedočanstva nekolicine njih uz fotografije masnica i ozljeda. Navode i kako su kontaktirali Ministarstvo unutarnjih poslova koje se nije oglasilo.

Uskoro više

Komentari (350)
  • Ček i sad ovi misle da ćemo mi smijeniti svoju policiju i docekati ih objeručke jer su eto u guardianu rekli da smo ih istukli. Pa ako smo ih istukli znaci da ih ne zelim u nasoj drzavi,ako ih ne zelimo zasto nas zele prisiliti da ih primimo? Žele opet batine popiti? A sad ozbiljno guardian je dno dna pa mi nije jasno sto naše novine prenose njihove objave...

    14. 11. 2018,   17:19
  • Navodno? Sukob? Pa kaj ste napali HR policajce? Pa kaj ste ocekivali? Med i mleko? Pa kaj ilegalno ulazite u tudju drzavu? Naporni ste vise.

    14. 11. 2018,   17:20
  • Daj putovnicu ili neki dokument i sve 5...predji ilegalno i ja bi ti pucao u noge...majke mi

    14. 11. 2018,   17:19