Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Migrantici kod Gline u porodu pomogli i hrvatski policajci...

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Bračni par iz Iraka prešao je jučer granicu BiH i Hrvatske nedaleko od Gline. Zatekli su ih policajci, a ženu trudnu ženu su ulovili trudovi. Djevojčica nije dočekala Hitnu pa su joj pomogli policajci

Sretna vijest ne bira mjesto!, objavili su danas policajci PU sisačko-moslavačke. Pohvalili su svoje kolege koji su odlično reagirali i pomogli poroditi migranticu iz Iraka koju su ulovili trudovi u šumi. Na svijet je donijela djevojčicu.

Naime, policajci su jučer popodne patrolirali šumom na području Gline. Zatekli su muškarca i ženu za koje su posumnjali da su nezakonito ušli u našu zemlju. No situacije se odmah počela komplicirati. Trudna žena morala je roditi.

Policajci su shvatili kako se radi o pravim trudovima te je svaka sekunda bila presudna. Pozvali su Hitnu pomoć iz obližnje bolnice.

Međutim, djevojčica nije mogla čekati te su pomogli poroditi je među lišćem. Hitna je malenu i majku prevezla u sisačku opću bolnicu gdje se nalaze i sada.

S obzirom na to da se radi o migrantima, par su morali provjeriti i otkrili su da su supružnici koji su pobjegli iz Iraka. Muškarac je policajcima odmah rekao da žele azil. Njega su zasad smjestili u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (46)
  • Aha..sad su počeli i rađat..mali je automatski Hrvat sad haha

    6. 11. 2019,   11:54
  • Gdje su sada oni što uporno tvrde da hrvatska policija maltretira ILEGALCE?

    6. 11. 2019,   13:35
  • Možda ne umeju da si naprave funkcionalne države i cilivilizacije, ali svakako umeju da se razmnožavaju.

    6. 11. 2019,   12:37