Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mijo Francuz: Roknit ću ga! Oteo mi je ženu i zatočio je!

None Foto: Facebook

Na internetskoj stranici Nestali. hr Ema se vodi kao nestala od 4. rujna ove godine. 'Sto posto sam uvjeren da on nju drži negdi protiv njene volje', tvrdi njezin suprug

Ja ću ga roknit sto posto ako ga nađen, bolje mu je da ga policija uvati prije nego ja, bar će ga spasiti. Smradu, pokaži se ti di si sada, krivu si ženu iša preveslat, rekao je bijesni Mijo Topić (45) zvani Mijo Francuz novinarima Slobodne Dalmacije. Mijo Francuz ali i policija već nekoliko dana tragaju za Alenom Novakovićem (46) međunarodnim bjeguncem sumnjičenog da je na prijevaru namamio i oteo suprugu  Mije Topića, 19-godišnju Emu Topić. 

- Svi koji me znaju, znaju da ne govorin bez veze, može meni govoriti i raditi šta oće, al ne diraj mi ženu, poginit ću za nju – ljutito je izjavio. Mijo je proveo niz godina u zatvoru zbog pokušaja ubojstva solinskog policajca koji ga je s kolegom došao privesti zbog neke krađe 2002. godine. Ali i Alen Novaković ima bogato iskustvo s pravosuđem jer mu u dosjeu mu stoji preko stotinu kaznenih prijava, a i sam ima podosta zatvorskog staža.

Emin nestanak prijavio je, kaže, šibenskoj policiji budući da je u vrijeme kad je otišla s adrese stanovanja bio u istražnom zatvoru u Šibeniku zbog sumnje da je upleten u neke krađe na šibenskom području.

Na internetskoj stranici Nestali. hr Ema se vodi kao nestala od 4. rujna ove godine. Visoka je oko 160 centimetara, ravne svijetloplave kose, kestenjastih očiju, ovalnog lica, srednje tjelesne građe i na lijevom zapešću ima ispisano ime Mijo.

– Sto posto sam uvjeren da on nju drži negdi protiv njene volje. Sve sam svoje sumnje i saznanja reka i policiji, a dokaz su i poruke koje je jedna naša zajednička prijateljica razmjenjivala s njim te uplatnica kojom je posla novce na njen račun da dođe do Zagreba. Tu je navedena adresa Ozaljska 146, ali policija mi je rekla da su tamo bili i nikoga nisu našli. On i ja znamo se 25 godina i on je Emu, koja ima ozbiljnih zdravstvenih problema, navuka pričom da će joj pomoći financijski dok sam ja u zatvoru, da ko zna koliko ću ja tamo biti i kad ću izaći, da je dobar sa mnom, da će joj pomoći... Istu je stvar svojevremeno napravija još jednoj curi – govori Mijo, dodajući kako je zadnji kontakt s Emom imao noć prije nego što je priveden, 3. rujna, a piše Slobodna Dalmacija.

Nadalje, Mijo tvrdi da mu se Ema javila preko lažnog Facebook profila i poslala mu poruku. 

- Mijo, zovi policiju, skrivećki pišem, dao me puno ljudima, uništija me... drogirali su me... Pomozi mi, nije mi dao da idem kući - dio je poruke poslane s profila koji je, tvrdi Mijo, ugašen pola sata nakon toga.

Policija nije davala nikakve detalje, samo su potvrdili da se na slučaju radi i da u obzir uzimaju sve informacije. 

Novaković je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem i za njim je od travnja ove godine Zatvor Zagreb raspisao tjeralicu, i to nakon što je tražio od suca izvršenja Županijskog suda u Velikoj Gorici da mu prekine izdržavanje kazne koju je služio u Zagrebu od 17. siječnja do 18. travnja ove godine zbog zdravstvenih problema.

U međuvremenu je postao i međunarodni bjegunac i za njim je izdan europski uhidbeni nalog zbog vođenja kaznenog postupka zbog krijumčarenja narkotika u sastavu kriminalne skupine na području talijanske provincije Trento

Komentari (98)
  • on 45 godina, žena mu 19 godina?????????? Mašala!

    1. 12. 2018,   08:00
  • A cure moje drage zavrnite rukave i radite lagodan život s kriminalcima ima skupu cijenu ...a ovo "roknit ću ga" stvarno vrhunac inteligencije 😈😈😈

    1. 12. 2018,   08:07
  • Nek je ona tetovirala "Mijo" na livom zapescu

    1. 12. 2018,   08:20