Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Miki, Miki! Ne dirajte ga!': Iz smrskanog auta vadio vozača

None Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL 7

Miki! Miki, di si! Ne dirajte ga, maknite se!, derao se prolaznik koji je dotrčao do vozača BMW-a nakon sudara na raskrižju zagrebačke Avenije Dubrava i Kapucinske ulice u 12.47 sati

Kako su nam ispričali očevici, pomogao je mlađemu muškarcu da izađe s vozačkog mjesta potpuno uništenog automobila. Mladić se primio za njega, a na majici mu je ostao krvavi trag. U roku od nekoliko minuta došla su čak tri vozila Hitne pomoći.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Prema prvim informacijama, na raskrižju su se sudarili vozači tamnog BMW-a zagrebačkih tablica i crvenog Audija čeških oznaka. Jedan od vozača iz Kapucinske slučajno je kamerom u vozilu snimio trenutak sudara. Na njoj se vidi kako je vozač Audija iz traka za skretanje krenuo prema Kapucinskoj.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U tom je trenutku dojurio vozač BMW-a i zabio se u njegov prednji kraj. Silina udarca bila je toliko jaka da je Audi zarotirala za 360 stupnjeva i vratila ga nazad u trak iz kojeg je krenuo. BMW se također zarotirao, no on je prvo udario u stup javne rasvjete na kojemu je bio montiran semafor. Odbio se od njega, prešao preko zebre i pločnika te završio na obližnjem parkiralištu. Nekontrolirano kretanje zaustavila su tek dva parkirana auta.

VIDEO: BMW NALETIO NA AUDI Pogledajte nesreću u Zagrebu: Žena je za dlaku izbjegla udar

- Vozač BMW-a prošao je toliko brzo da ga nisam uspjela vidjeti, a onda se čuo udarac koji je bio gori od eksplozije. Čuo je to i moj tata u kući 300 metara dalje te odmah dotrčao do mene - rekla nam je jedna od svjedokinja prometne nesreće.

Osim vozača, ozlijeđena je jedna slučajna prolaznica. Ona je hodala prema tramvajskoj stanici, kad su je s leđa pokosile krhotine. Pokazala je to videosnimka nesreće na kojoj se vidi kako je uspjela ustati nakon nekoliko sekundi. Ipak, bila je u šoku te je sjela na travnjak uz stanicu.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Do nje su dotrčali drugi prolaznici i pozvali Hitnu pomoć. Koliko je udarac koji ju je srušio na tlo bio snažan pokazali su i dijelovi uništenog Audija koji su završili čak 20 metara dalje od pješakinje. Na tramvajskoj stanici ostali su dijelovi hladnjaka motora i akumulator. Ozlijeđene su liječnički timovi prevezli u KB Dubrava i KBC Rebro, u kojima se i dalje oporavljaju.

VIDEO: STRAVIČAN SUDAR U ZAGREBU Troje ljudi je u bolnici: Dijelovi auta odletjeli 60 metara dalje!

Snimka sudara pokazala je i kako je ozlijeđenih moglo biti puno više jer je BMW prošao prvo kraj druge djevojke, koja je od straha odskočila nekoliko koraka unazad, okrenula se i vidjela sudar. Osim nje, na drugom dijelu ceste čekala je još jedna djevojka koja je željela prijeći zebru. Odbijeni BMW prošao je svega nekoliko metara pored nje.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

- Slobodno može reći da 7. ožujka slavi novi rođendan - komentirali su okupljeni prolaznici na Aveniji Dubrava.

S obzirom na to da muškarac iz BMW-a prvo nije mogao izaći iz automobila, na teren su stigli i vatrogasci JVP-a Grada Zagreba iz postaje Dubrava. Pomogli su policajcima kako bi osigurali raskrižje za očevid, no nisu morali intervenirati.

Zbog mnogo krhotina jedno je vrijeme bio obustavljen tramvajski promet, a automobile su drugim ulicama zbog očevida preusmjeravali prometni policajci. Tko je skrivio nesreću i u kakvom su stanju bili ozlijeđeni, nije bilo poznato do kraja ovog izdanja novina.

Poznato tko su bili vozači?

Kako doznaje Jutarnji list, BMW koji je velikom brzinom išao po Aveniji Dubrava vozio je Mihael Ćibarić (26), jedan od četvorice braće Ćibarić koji su prije godinu dana, nezadovoljni sporim “tretmanom” u KB-u Dubrava, napali administratora bolnice.

Zanimljivo je da je i drugi sudionik nesreće s kojim se Ćibarić sudario također dobro poznat policiji. Radi se o hotelijeru i menadžeru Robertu Paliću (51), koji je sjedio za upravljačem Audija RS 8, i protiv kojeg je USKOK prošle godine otvorio istragu da je šef skupine koja je, trgujući luksuznim vozilima, utajila porez. U nastalom metežu, jer su posvuda letjeli dijelovi slupanih automobila, krhotine su ozlijedile prolaznicu koja se spletom nesretnih okolnosti zatekla u neposrednoj blizini na stanici.

Policija: Krhotine Audija ozlijedile maloljetnicu

Iz zagrebačke policije kažu da su nakon sudara krhotine Audija ozlijedile maloljetnicu koja je bila na tramvajskoj stanici. Lakše je ozlijeđena a pomoć joj je pružena u KBC Zagreba. Oba vozača teško su ozlijeđena. Vozaču Audija pružena je pomoć u KB Dubravi, a vozaču Audija u KBC Zagreb. Policija traži očevice nesreće kako bi utvrdila tko je od dvojice vozača skrivio sudar.

Komentari (157)
  • Kakav je ovo glupi naslov, kao da ga je dijete napisalo iz za*ebancije? Daj nemojte se sramotit.

    7. 3. 2019,   18:28
  • Nadam se da je Ćibarića u KB Dubrava dočekao administrator kojeg su prošle godine prebili.

    7. 3. 2019,   22:00
  • Da je vozac BMW-a vozio normalnom brzinom Audi bi mogao skrenuti... Doletio je ko sivonja sa BMW-om vjerojatno preko 100-tke

    7. 3. 2019,   19:20