Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miki Mraz obećava besplatne knjige, a HDZ mu okreće leđa

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 2

Sačuvajte račune od kupnje knjiga za učenike jer ću vam na prvoj sjednici Vlade nakon izbora vratiti novac. Poručio je to Milan Bandić iako će obećanje teško provesti...

Sačuvajte račune od kupnje knjiga za učenike jer ću vam na prvoj sjednici Vlade nakon izbora vratiti novac. Poručio je to Milan Bandić iako će obećanje teško provesti.

Skupština buši Bandićevu vreću darova!

Posted by 24sata on Wednesday, August 31, 2016

I to ne samo zato što mu ankete predviđaju možda tek dva zastupnika, nego što svoje obećanje neće moći provesti niti u Zagrebu, kojim vlada!

Na današnjoj sjednici gradske skupštine Bandić će predložiti besplatne knjige za sve Rome koji idu u školu. Predložit će i besplatne knjige za školarce u Petrinji. No neće imati većinu za usvajanje te odluke.

Kako saznajemo, HDZ, s kojim vlada u Zagrebu, srušit će mu oba prijedloga.

- Krši se zakon koji kaže da Skupština može odlučivati samo o pitanjima iz svog djelokruga. Knjige za Petrinju i Rome nisu u tome i kršili bismo zakon - kaže nam sugovornik u HDZ-u.

Podsjetimo, HDZ-ov predsjednik Skupštine Andrija Mikulić već je rekao da se Bandić ne može ponašati kao Rockfeller, a očito je da ljubav HDZ-a i Bandića u napetim izborima pomalo puca. Ni SDP iz istog razloga neće podržati Bandićev prijedlog.

No HDZ je odlučio još isprazniti torbu darova koju je Bandić pripremio za građane prije ovih izbora. Primjerice, ograničit će dodatno kojim umirovljenicima Zagreb plaća dopunsko osiguranje. Također, pooštrit će kriterije za otpis dugova koje Bandić predlaže.

Jedino bi dobro mogli proći nezaposleni s troje i više djece. Bandić je predložio da majke s troje i više djece, a koje ne rade, dobivaju određenu, zasad nepoznatu naknadu. HDZ i SDP su složni da to treba omogućiti i za očeve, pa bi ta odluka mogla proći.

Bandića je SDP već upozorio da ne može djeliti novac koji nema osiguran u proračunu jer time krši Zakon o fiskalnoj odgovornosti. Bandić je darove najavio da bi pokazao socijalnu osjetljivost, pa će prozvati HDZ i SDP zato što ne žele pomoći.

Ostavite poruku budućoj vladi​

Tema: Izbori 2016.

Komentari (73)
  • Sada već poludjeli Bandić u potpunom očaju nudi biračima sve jer to i tako plaćaju građani Zagreba. Postaje svjestan da na izborima neće napraviti ništa zajedno sa svojim luzerskim partnerima osobito potpuno kompromitiranim Čačićem. Bandić je strašno nervozan jer ga pritišću budući sudski procesi za njegov kriminal u Poglavarstvu grada Zagreba koje neće moći spriječiti podmićivanjem ljudi iz pravosuđa.Upravo zato biti ćemo i dalje svjedoci njegovih bolesnih ispada i verbalnih obračunima s novinarima. U tom očaju stalno naglašava da paze kako razgovaraju s budućim premijerom, Bandiću ti možeš biti samo "starešina sobe" ali u Remetincu !!...

    31. 8. 2016,   08:47
  • Borimo se protiv diskriminacije a on bi besplatne knjige samo Romima

    31. 8. 2016,   08:01
  • matan miki će podjeliti naše pare svojim dovučenim bosancima u zagreb koji već tako i tako zoblju iz državne kase. matan miki ima velikih psihičkih problema - samo me zanima kako će podnjeti remetinec!

    31. 8. 2016,   09:09