Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mila uskoro stiže u SAD, nju će odmah dočekati medicinski tim

None Foto:

Medicinski tim sa sanitetskim kolima odmah preuzima brigu i liječenje malene Mile Rončević. Udruge Hrvata i predstavnici našeg veleposlanstva također će biti na aerodromu kako bi pružili pomoć obitelji

Mila Rončević uskoro stiže u SAD, a djevojčicu i njene roditelje u Philadelphiji će dočekati medicinski tim sa sanitetskim kolima i ona praktično po izlasku iz aviona postaje pacijentica bolnice. 

Njezin djed je izjavio kako će u zračnoj luci biti i predstavnici udruge Hrvata iz Philadelphije koji su organizirali pomoć za boravak, a očekuje da već večeras počinju prvi pregledi i borba protiv bolesti. U Philadelphiju je stiglo i predstavništvo hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, a oni će biti logistička potpora obitelji. 

'SVI ZA MILU' 'Hvala svima! Preostali novac ići će za liječenje druge djece'

O Mili će u dječjoj bolncii brinuti Richard Aplenc koji je prije šest godina liječio i Noru Šitum. Njena majka Đana ispričala je za Večernji kako je Aplenc skroman, skrušen i ponizan te da za njega ima samo riječi hvale. Podrijetlom je Slovenac i sasvim solidno priča hrvatski, a tijekom rata je bio ovdje kao liječnik bez granica.

Inače, donacije za Milu popele su se na iznos od 37 milijuna kuna.

Tema: Hrvatska

Komentari (14)
  • Treba se okrenuti drugoj djeci sada...

    2. 4. 2019,   21:17
  • Sutra na derbiju svi jedan pljesak za malenu mozete vi to 😢😢

    2. 4. 2019,   20:54
  • Bravooo lutko mala svako dobro sritno vam 👪👸

    2. 4. 2019,   20:52