Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milan Bandić daje ostavku i kandidira se za predsjednika?

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman

Nacional u novom broju piše kako će Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika. Tjedniku su to, kako tvrde, potvrdila dva izvora. 

U slučaju poraza on bi, tvrdi se, podržao Kolindu. Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade.

Nova zagrebačka gradonačelnica navodno u tom slučaju postaje Jelena Pavičić Vukičević.

Plenković je za ovaj plan navodno saznao tek u ponedjeljak.

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem rujna.

- Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti, ustvrdio je zagrebački gradonačelnik 5.8. u Kninu.

Tom prilikom nije želio komentirati kandidate za predsjednika.

- Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto, kazao je tada zagrebački gradonačelnik.

Tema: Hrvatska

Komentari (119)
  • Podržavam ga u ostavci ali institucije nikako da odrade posao jer što reći o državi u kojoj čovjek sa preko 300 prijava ide u bilo kakvu kandidaturu a naročito za predsjednika. Pametnom dosta.

    10. 9. 2019,   07:24
  • tuzna vjest za majke odgajateljice i sve janjevce

    10. 9. 2019,   07:24
  • hahahahahahahahahahahahahaahahahahha

    10. 9. 2019,   07:17