Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milan Bandić sada učenicima kupuje i tenisice za 6,5 mil. kn

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Velikodušan na naš račun: Milan Bandić na jesen u škole šalje Startas tenisice koje će se nositi uz uniforme umjesto papuča. Papuče se tada očekuju i u vrtićima

Dragi roditelji, molim da do ponedjeljka 06.03. do 20 sati javite broj obuće (Startasice) koje bi dijete nosilo u idućoj školskoj godini, piše u emailu kojeg je dobila naša čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Poslao ga je ravnatelj zagrebačke osnovne škole koju pohađa njeno dijete. U toj će se školi od Uskrsa nositi uniforme, iako, naglasio je ravnatelj, nošenje uniforme neće biti obavezno već na dobrovoljnoj bazi. Ravnatelj je u petak obavijestio roditelje da će se uz uniforme nositi i papuče, odnosno tenisice, te napomenuo da će se najvjerojatnije raditi o Startas tenisicama koje proizvodi Borovo.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport potvrdili su samo da uz uniformu idu i papuče, a o cijeni, brendu nije bilo dodatnih informacija.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

- Ne znam ništa o tome da bi Borovo trebalo raditi tenisice za osnovne škole. Znam samo da ćemo se javiti na javni natječaj koji će biti raspisan kako bismo radili papuče za vrtiće. Ako dobijemo taj natječaj, a uz njega od nas zatraže da još proizvedemo i tenisice za škole, nitko neće biti sretniji od mene. To će biti odlična prilika za Borovo u kojem od travnja namjeravamo zaposliti oko 70 ljudi - rekao je Dubravko Šimenc, menadžer Borova.

Dodao je kako je moguće da će ako prođe na natječaju, s gradonačelnikom Bandićem dogovoriti da dio novca od kupnje tenisica i papuča uplati u fond za izgradnju vukovarskog Vodotornja. Za papuče za vrtiće će Grad Zagreb osigurati tri milijuna kuna. Oko 10 milijuna kuna ide za uniforme. Još nije poznato koliko će izdvojiti za školske startasice i hoće li ih dobiti svih 65.000 zagrebačkih osnovnoškolaca. Jedan par tih tenisica košta oko 100 kuna, a ako ih dobiju svi to će Grad Zagreb koštati oko 6,5 mil. kuna.    

U ponedjeljak počinje proba uniformi u školama

U nekim zagrebačkim školama za ponedjeljak su predvidjeli mjerenje veličina za svakog učenika u razredu. Kako je naglasio jedan ravnatelj, naručivat će se školska odora za jedan broj veća nego što sada učenici nose jer će se ista nositi i u sljedećoj školskoj godini. Onima koji budu htjeli dodatno nabaviti pojedine dijelove odore, Grad će omogućiti kupnju istih.     

Komentari (309)
  • Bandiću, daj popraviti most slobode. Iako su ga izgradile komunjare i današnji domoljubi se preko njega zdušno voze. Upravo sam danas vidio da je pitanje dana kada će se još jedna gromada skotrljati niz nasip. Ovo ulizivanje građanstvu sa fontanama, tenisicama, kutama i čarapama je više nego ljigavo.

    5. 3. 2017,   18:06
  • Ovo već postaje degutantno. Izgorio je, potpuno se istrošio u idejama. Gubi tlo pod nogama i sramoti se u beskraj. To je opet nekakv deal s nekim. Bolje je da tu djecu nahrani i opremi im škole. Fučkaj šlape i tenisice. Toga ima na bacanje.

    5. 3. 2017,   18:30
  • blago zagrebčanima,kako se matan lipo brine za njii a još lipše zase...

    5. 3. 2017,   16:40