Obavijesti

News

Komentari 445

Milanović: Hrvatska je izašla iz krize, a BDP će rasti još više

Milanović: Hrvatska je izašla iz krize, a  BDP će rasti još više
2

Premijer Milanović posjetio je pulsko brodogradilište Uljanik zajedno s ministrima Grčićem i Lalovcem. Kazao je da je Hrvatska spasila i ojačala svoju brodogradnju

VIDEO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je pulsko brodogradilište Uljanik zajedno s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem i ministrom financija Borisom Lalovcem .

Nakon obilaska broda koji se gradi za Turkmenistan, novinarima je kazao kako je Hrvatska ne samo spasila, već i ojačala svoju brodogradnju u Istri i Rijeci, a komentirao je i rast BDP-a:

- Gospodarski rast je preko 1 posto i to je brojka s kojom možemo biti jako zadovoljni. Raste izvoz i raste industrijska proizvodnja, a tek onda potrošnja. Hrvatska je izašla iz krize i sljedeće stope rasta bit će još i više - rekao je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO: Današnja objava prve procjene tromjesečnog obračuna BDP-a

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:31

U vezi koalicije s IDS-om Milanović je rekao kako IDS trebaju u koaliciji, jer su i oni dio uspješne Vlade.

- Ja ih pozivam da nam se pridruže jer treba napraviti sve da se ova priča nastavi, da ne zaplovimo u mrak. I Vladina politika u ovom brodogradilištu je rezultirala time da su narudžbe u Uljaniku milijardu eura - komentirao je.

Na novinarska pitanja oko dovršetka istarskog ipsilona Milanović je ponovio kako neće davati obećanja iza kojih ne stoji.

- Učinit ćemo sve što možemo da se izgradi do kraja ali postoje neke mjere koje nisu u našim rukama već Europske komisije - rekao je.

Oko najave pada cijena goriva i energenata dodao je da će goriva i energenti sigurno pojeftiniti, a kada je riječ o robi, to je "stvar proizvođača" . Na pitanje novinara oko konačnog datuma izbora rekao je da je njemu svejedno.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić oko koalicije s SDP-om rekao je kako ne može na to trenutno dati odgovor.

- Odgovor ću moći dati nakon što stranačka tijela donesu svoju odluku. To će biti sredinom rujna. Ono što je nama bitno to je program, a ono za što se zalažemo je decentralizacija - komentirao je Miletić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.