Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milanović: Hrvatska ne može više izdržati teret zaduživanja

None Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Predsjednik SDP-a odmah je reagirao na najavu novog zaduženja Vlade. Rekao je kako 'Hrvatska stagnira već dvije godine, Hrvatska je potpuno zacementirana'...

Nakon što je Vlada najavila zaduženje za novih 5,8 milijardi kuna reagirala je oporba, piše Jutarnji list.

- To je opet zaduživanje za pokrivanje tekućih troškova. Ta praksa treba prestati u Hrvatskoj. To traje već godinama. Katkad se to moglo tolerirati, međutim gotovo je, Hrvatska više ne može na takav način. Hrvatska stagnira već dvije godine, Hrvatska je potpuno zacementirana - rekao je Zoran Milanović. Dodao je kako Hrvatska ne može izdržati još jedan teret, odnosno državni dug koji dolazi na naplatu s određenom kamatom. Najavio je kako će Kukuriku koalicija dolaskom na vlast voditi politiku razumne javne potrošnje, čuvanja temeljnih socijalnih prava i razumnu politiku stvaranja novih radnih mjesta. 

Ministrica financija Martina Dalić odgovorila je kako se Milanović ne razumije u financije pa su i njegove izjave 'nevjerodostojne', prenosi HRT. Dodala je kako zaduženje ovisi o veličini starih dugova koji dospijevaju na naplatu. Napomenuo je kako su zaduženja, između ostalog, i od vremena SDP-ove vlade.

Komentari (39)
  • Uglavnom tko god došao ili ostao nahebali smo

    21. 7. 2011,   23:25
  • Bravo za ministricu i njeno objašnjenje koje može konkurirati prijašnjem ministru! Zašto su micali Šukera ako ova i dalje radi isto? Svaki kredit dolazi na naplatu!

    21. 7. 2011,   22:43
  • Dalić, kaže Milanović nezna nerazumije to,Aja samo znam kad dođem i kažem ,,,,Komšija daj mi posudi 500 kuna a on kaže imam 300 reko može.A on meni ,kad ćeš vratiti a ja mu odgovaram pa kada sjedne nešto na račun,a on i ja znamo nema šta sjesti kada neradim i odakle ću vratiti.Zato Dalićka vrati se u svoje okvire i netrabunjaj o nweznanju posuđivanja novca.Jedino što ja posudim bez kamata a vas poderaš prijatelji iz EU-a

    22. 7. 2011,   07:27