Obavijesti

News

Komentari 324

Milanović: Ingrid bolje govori engleski nego što čita, znam to

Milanović: Ingrid bolje govori engleski nego što čita, znam to
1

Premijer se ispričao Antičević Marinović kao kolega, prijatelj i čovjek, što se nije našla na listi za europske parlamentarce. Rekao je da se ne mogu tako izložiti

VIDEO

Premijer Milanović se, na predstavljanju novog ministra, osvrnuo i na medijski linč usmjeren protiv Ingrid Antičević Marinović zbog njezinog znanja engleskog jezika. Ispričao joj se kao kolega, prijatelj i čovjek, što se nije našla na listi za europske parlamentarce.

- Nisam mogao u kratkom vremenu dopustiti da se stranka i lista na takav način izloži. Nažalost nemam vremena, a ni snage da se u kampanji hrvamo s time i da od jedne marginalije nastane glavna politička tema. Ingrid Antičević bolje govori nego što čita engleski. Ja to znam i kao diplomat i kao čovjek koji je cijelu svoju karijeru koristio engleski i to na jednoj sofisticiranoj razini. Ne mogu to prešutjeti, jer smatram to oblikom mobinga, način na koji je prezentirano. Ona nije savršena, ali to je znanje engleskog jezika, ne bogzna kakvo, ali ona uz to govori talijanski jezik, a sve drugo je dojam - rekao je.

Milanović je ponovio da će se SDP-ovi zastupnici u EU parlamentu odreći varijabilnog dijela plaće odnosno razlike u plaći europskog i hrvatskog zastupnika. No, osigurat će im se dnevnice i paušal kako bi mogli pokriti troškove putovanja i spavanja.

- Oni i dalje ostaju zastupnici hrvatskih građana i moraju se prilagoditi - kazao je. Za razliku od naših budućih euro-parlamentaraca, Neven Mimica primat će europsku plaću jer će raditi za Komisiju i neće imati veze sa svojom nacionalnom državom. Kazao je i da ima 'konceptualni problem' s time da se hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu isplaćuje puna europska plaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naši zastupnici će dalje biti iz Hrvatske i tko god mi kaže da je to demagogija pozivam ga na raspravu - rekao je Milanović.

Iako potpredsjednik Vlade Neven Mimica uskoro odlazi u Bruxelles na mjesto povjerenika Europske komisije, premijer Milanović još nije odlučio hoće li ga itko zamijeniti u Vladi.

- Razmišljam o tome već mjesecima, vidjet ćemo. Konzultirat ćemo se još malo - izjavio je.

Pozdravio je odluku predsjednika Josipovića da se izbori za EU parlament odvoje od lokalnih izbora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)