Obavijesti

News

Komentari 506

Izbacio je Karamarka iz takta: 'Ne sugerirajte mi odgovore'

Izbacio je Karamarka iz takta: 'Ne sugerirajte mi odgovore'
4

Novinar Novog lista je postavio provokativno pitanje o deficitu. Rekao je da HDZ računa jamstva kad optužuje SDP, a oduzima ih kad se hvale..I naljutio Karamarka

VIDEO

Nakon što je zakasnio desetak minuta, Tomislav Karamarko održao je u središnjici HDZ-a konferenciju za novinare na kojoj je kritizirao Vladu po pitanju izračuna deficita.

- Zoran Milanović je na aktualnom satu hinio da je zbunjen te je govorio o deficitu od 12 milijardi kuna, a tu nije riječ o 6, niti o 60, niti 6 milijuna kuna, nego je pogriješio ili namjerno prikrio 6 milijardi kuna - rekao je Karamarko.

Nastavio je da je u tri godine mandata SDP-a dug porastao za 67 milijardi kuna, 20 milijardi kuna godišnje, a on procjenjuje da će do kraja mandata javni dug biti 300 milijardi kuna.

- HDZ-ova i stručna javnost upozoravali su da će deficit biti oko 19 milijardi kuna . Ako se sjećate, ja sam još u rujnu 2014. godine govorio upravo o takvom deficitu. Naravno, za razliku od nas i stručne javnosti, SDP uporno pokušava prikriti svoju pogrešnu politiku prikazujući taj deficit neusporedivo manjim - rekao je Karamarko čitajući sa šalabahtera .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata 00:54

Karamarko je rekao i da je sve to dokaz da smo izgubili kontrolu nad javnim financijama. Pozvao je Vladu da što prije raspiše izbore jer je situacija u državi dramatična.

Potom, nakon što je odgovorio na dva pitanja, glasnogovornica je novinare obavijestila kako njezin šef žuri te da ne može odgovarati na više pitanja. Ipak, jedan od novinara je inzistirao.

Naime, u HDZ-u upozoravaju kako je deficit 18,8, a ne oko 12 milijardi kako govore u SDP-u , što je broj bez jamstava. Novinar je skrenuo pažnju na to da bi prema sadašnjem modelu izračuna deficit HDZ-ove vlade bio 26 milijardi sa, a oko 15 bez jamstava. Drugim riječima da HDZ računa jamstva kad optužuje SDP, a oduzima ih kad sebe hvali. Karamarko ga je prekinuo.

- Hoćete vi održati govor o tome ili ćete mi postaviti pitanje? Sugerirate mi što da odgovorim - rekao je Karamarko.

- Mislio sam da smijem postaviti pitanje - uzvratio je novinar.

- Smijete, ali mi ne smijete sugerirati odgovor - inzistirao je šef HDZ-a i nastavio.

- Deficit je bio 15 milijardi. Od toga je devet milijardi uloženo, stavljeno, iskorišteno za restrukturiranje brodogradnje. Slika je jako jasna. Prema tome, nemojte o izračunima - kazao je Karamarko, a novinar mu je dobacio kako je krivo informiran .

- Kolege su vas krivo informirali - rekao je novinar, dok je iza Karamarka negodovao Ivan Šuker .

- Pa, evo tu su kolege. Vi ste očito najbolje informirani ovdje - zaključio je Karamarko.

- To je politika. Kužim - rekao je novinar.

- Dobro, ali se postavljate kao političar, ne kao novinar . Ali u redu to je vaše pravo. Dobrodošli ste tu kod nas - rekao je šef HDZ-a na kraju te napustio dvoranu u kojoj je ostalo nekoliko HDZ-ovih ekonomskih i financijskih stratega.

Na kraju je Šuker pokušao razjasniti situaciju.

- Ovaj deficit od 18 milijardi u sebi sadržava 2,8 milijardi iz drugog stupa, protestirana jamstva HŽ Carga. I još neka. S tim da ne znamo kolike su dubioze u zdravstvu - rekao je i dodao kako je ova Vlada imala još jamstva.

- Kad bi ih sve ugurali u jednu godinu, vidjeli biste do čega biste došli - rekao je Šuker, koji je za nejasnoće okrivio i promjenu metodologije, a koja se promijenila u vrijeme ove Vlade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 506
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag