Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milanović: Kaptol ne bi trebao dijeliti savjete hrvatskoj Vladi

None Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Premijer Milanović je komentirao kako Vučićeve i Vulinove izjave o Stepincu nisu bile primjerene te da on to ne bi radio, ali da ne možete dijeliti savjete Beogradu

Premijer Zoran Milanović komentirao je u Bruxellesu izjave srbijanskog premijera i ministra Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina o kardinalu Stepincu.

- To nije bilo primjereno, ali ne mogu ja dijeliti savjete Beogradu. Kao što mislim da nije dobro ni da Katolička crkva, odnosno Kaptol, dijeli savjete hrvatskoj Vladi. To je nepametno. Ja to u Srbiji ne bih radio, a gospoda neka izvole, no neka računaju koliko je to pametno za njih - rekao je Milanović. 

Podsjetimo, Vulin je na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u logoru Jadovno kako je Alojzije Stepinac bio ustaški vikar. Vučić je stao u obranu svog ministra te rekao da Stepinac, čiju kanonizaciju Hrvati očekuju, nikad ni za jednog Srbina ne može biti svetac. Ipak, dodao je kako nije bilo dobro vrijeme i mjesto za ocjene koje je Vulin iznio prošlog tjedna.

Komentari (262)
  • A sto se tice Vulina i Vucica. Dovoljno je samo pogledati iz kojih stranaka oni potjecu i tko su im bili politicki mentori. Prvom je to bio Slobodan Milosevic a drugom Vojislav Seselj.

    26. 6. 2015,   11:05
  • Sto se moze ocekivati od Vucica i Nikolica, koji su do jucer bili dugogodisnji istaknuti clanovi SRS-a i desna ruka V. Seselja, i koji su do jucer pjevali cetnicku himnu "sprem'te se spremte cetnici"? I koji su slali dobrovoljce da ruse i pale po Hrvatskoj i BiH i Kosovu. To su neki ocito i kod nas a i u Europi prerano i prebrzo zaboravili. Kako se ono kaze, vuk dlaku mjenja ali cud nikad. Ili barem ne tako brzo. Pa Vucic i Nikolic su gotovo preko noci od ultradesnicara i nacionalista postali demokrati i europejci.

    26. 6. 2015,   11:33
  • Bitno da si Beograd konstantno dopušta petljati u hrvtske stvari.

    26. 6. 2015,   10:01