Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milanović: 'Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?!'

None Foto: RTL/Zvonko Jakušić/Josip Regović/PIXSELL

Kolinda je, vojnika ranjenog u Afganistanu, čitavo vrijeme pridržavala pomažući mu da zapali svijeću. Milanović smatra da je otkrivanjem identiteta izložila riziku pripadnika specijalnih postrojbi

Zoran Milanović osvrnuo se na scenu u kojoj predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prilikom paljenja svijeća na Ovčari, pridržava vojnika koji je ozlijeđen u srpanjskom bombaškom napadu na hrvatske vojnike u Afganistanu.

U tom je napadu poginuo hrvatski vojnik Josip Briški koji je imao 27 godina.

Dvojica njegovih suboraca su ozlijeđena, a vojnik kojeg je Kolinda pridržavala jedan je od te dvojice, piše RTL koji je objavio fotografije.

Bilo je to u ponedjeljak u Vukovaru, gdje su se deseci tisuća ljudi došli pokloniti žrtvi Vukovara, Grada heroja koji je sravnjen sa zemljom u srbočetničkoj agresiji. 

POGLEDAJTE VIDEO

Milanović: Ovo je ozbiljno kazneno djelo

Kolinda je vojnika čitavo vrijeme pridržavala pomažući mu da zapali svijeću i pokloni se žrtvama Vukovara.  Milanović je napisao kako se radi o, citiramo 'sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi'.

Dodao je i kako je ministar obrane Damir Krstičević toga bio svjestan kad je posjetio vojnika u bolnici i kad je štitio njegov identitet.

Milanovićev post prenosimo u cijelosti:

'Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac. Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše predcjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi. Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav - njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima.'

Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precjednica i ‘vrhovna zapovjednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom...

Objavljuje Zoran MilanovićUtorak, 19. studenoga 2019.

Tema: Hrvatska

Komentari (449)
  • U ŽIVOTU, dakle U ŽIVOTU nisam vidjela većih licemjera od hdzsdp ekipe !! Oni preko leševa gaze da dođu do svog cilja , a pri tom državu, a država to je narod, vraćaju stalno unatrag . Svašta rade samo da nas je manje i da nam je gore !! Vratit će vam se sve ja kad vam kažem , bila to karma, Bog il sudbina jer je svakome tko naopako radi ! Opalit će vas kad tad , a udari tamo di najviše boli, a to su vam djeca.

    19. 11. 2019,   14:38
  • Dno dna iskoristavat ljude u osobnu promociju.Jeftini politicki bodovi

    19. 11. 2019,   14:38
  • Za tu zenu jednostavno ne postoji dno

    19. 11. 2019,   14:37