Obavijesti

News

Komentari 172

Milanović među prvima glasao na izborima za Europarlament

Milanović među prvima glasao na izborima za Europarlament
17

Šef oporbenog HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako bi volio da najbolji doista uđu u Europski parlament te da je ovo povijesni trenutak i poziva sve da glasuju

VIDEO

Premijer Zoran Milanović došao je u pratnji supruge Sanje Musić Milanović na izborno mjesto u Osnovnoj školi Petar Zrinski u Krajiškoj ulici u nedjelju ujutro. 

- Prvi su europski izbori u hrvatskoj povijesti i drago mi je da se održavaju na poseban i odvojen dan - rekao je Milanović i dodao kako vjeruje da će odaziv biti malo veći nego što je praksa za europske izbore, piše Jutarnji list. Na pitanje novinara jesu li poruke kandidata za EP došle do birača, premijer je rekao da su teško dopirale i pojasnio:

- Za to možda nisu krivi mediji, nego imamo jedan dosta čudan sistem, o kojem ćemo morati razgovarati i možda ga i mijenjati jer u ovoj kampanji bilo je praktički nemoguće doprijeti do medija osim teškim incidentima - rekao je Milanović. 

 Karamarko: Volio bi da u EU parlament uđu najbolji

Tomislav Karamarko glasovao je u 10.30 sati na biračkom mjestu broj 12 u VII. Gimnaziji u Križanićevoj ulici u Zagrebu.

- Volio bih da što više građana doista izađe na izbore. Volio bih da nisu u pravu oni koji su rekli da će biti mala izlaznost, jer mislim da je ovo bitno, povijesni trenutak ulaska u EU 1. 7., prvi izbori, doduše iduće godine opet, ali bi bilo dobro da pokažemo jednu snagu te želje i volje, ali i veselje da postajemo građani Europske Unije - kazao je Karamarko.

Na pitanje je li ovo na neki način odmjeravanje snaga uoči lokalnih izbora, komentirao je da se to može na taj način reći, ali da on ne bi to tako promatrao.

- Volio bih da najbolji doista uđu u Europski parlament - poručio je.

Šišljagić: Datum i dan odgovaraju velikim strankama

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić nešto prije 9 sati bio je tek osmi birač na svojem glasačkom mjestu.

- Pretpostavljam da će na ovim izborima odaziv birača biti mali. Na to smo upozoravali i tražili da se izbori održe zajedno s lokalnima. Ovako i na ovaj način se bojim da će to biti politička odluka jer će izići samo članovi stranke koji su politički motivirani. Žao nam je što se održavaju prije lokalnih izbora jer bi se na neki način uštedjelo oko 80 milijuna kuna. Datum i dan odgovaraju onima koji su na vlasti, takozvanim velikim strankama i vjerojatno se zbog toga kalkuliralo - rekao je on.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke