Obavijesti

News

Komentari 303

Milanović ne dolazi na Iblerov, odlučuju o njegovoj kandidaturi

Milanović ne dolazi na Iblerov, odlučuju o njegovoj kandidaturi

Predsjednički kandidat Zoran Milanović vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. Članovima je poručio da se vide u rujnu kada će se ponovno okupiti.

VIDEO

Na Iblerovom trgu u subotu će se okupiti članovi glavnog odbora SDP-a kako bi potvrdili odluku Predsjedništva stranke da je bivši predsjednik i premijer Zorana Milanovića njihov za predsjednički kandidat.

Zoran Milanović neće doći na sjednicu jer se tako dogovorio s predsjednikom stranke, ali doći će pred članove u rujnu. 

- Dragi prijatelji, kolegice i kolege, razgovarao sam s predsjednikom SDP-a i složio sam se s njegovim prijedlogom da u subotu ne sudjelujem na sjednici Glavnog odbora. Vjerujem da će atmosfera na Glavnom odboru biti dobra i s pobjedničkim karakterom. A mi ćemo se vidjeti kada se ponovno okupite u rujnu. ZM - objavio je Milanović na Facebooku. 

Milanović je kandidaturu za predsjednika države objavio 17. lipnja pod sloganom 'Predsjednik s karakterom', nakon što je Predsjedništvo SDP-a prihvatilo prijedlog Davora Bernardića da on bude SDP-ov kandidat u predsjedničkoj utrci. 

Na sjednici Glavnog odbora ne očekuju se veći otpori Milanovićevoj kandidaturi, eventualno manja nezadovoljstva njegovim izborom iz dijela primorsko-goranskog SDP-a, a s kandidaturom Milanovića ne slaže se ni predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić.

Iako se u SDP-u čekala sjednica Glavnog odbora kako bi se raspravljalo o suspenzijama četvorice članova Predsjedništva od toga doznaje se na ovoj sjednici neće biti ništa. Podsjetimo, Siniša Hajdaš Dončić, Peđa Grbin, Vedran Babić i Mihael Zmajlović zaradili su suspenzije na dvije godine, jer su u svojim javnim istupima propitivali kako Davor Bernardić vodi stranku i inicirali pismo, koje je potpisalo oko 90 istaknutih članova, a kojim se tražilo od šefa stranke da odstupi. Ukidanje suspenzija prije nekoliko mjeseci tražio je saborski klub SDP-a. 

Na Glavnom odboru trebali bi biti prihvaćeni prijedlozi Predsjedništva za osnivanjem Savjet za zeleni razvoj koji bi vodila Mirela Holy te Savjet Naprijed Hrvatska – klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj, na čelu sa bivšim predsjednikom države Ivom Josipovićem

Na čelo Savjeta za politički sustav imenovao bi se profesor s Pravnog fakulteta Josip Kregar, dok bi Savjet za kulturu i medije nakon ostavke kazališne redateljice Snježane Banović preuzela pijanistica Katarina Krpan. Osniva se i Senat SDP-a koji bi okupljao lijeve intelektualce, a vodio bi ga bivši saborski zastupnik Marin Jurjević.

Za izvršnog tajnika za rad s građanima i simpatizerima trebao bi biti imenovan Renato Petek, vijećnik u zagrebačkoj Skupštini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao