Obavijesti

News

Komentari 64

Milanoviću 9 jedinica, Vidovića, Vujića i Antunović nema na listi

Milanoviću 9 jedinica, Vidovića, Vujića i Antunović nema na listi
12

Antunović kaže da nije razgovarala s Milanovićem. Zahvalila je SDP-u na 4 mandata u Saboru. Novo ime na SDP-ovim listama je Ivan Račan, sin pokojnog Ivice Račana

VIDEO

Predsjednik stranke Zoran Milanović bit će nositelj lista u devet izbornih jedinica dok će u III. izbornoj jedinici nositelj biti predsjednik HNS-a Radimir Čačić. Ni na jednoj listi nema Željke Antunović, Antuna Vujića i Davorka Vidovića. Novo ime je Ivan Račan, sin pokojnog Ivice Račana. 

- Nemam strah, imam znatiželju. Sigurno će me još godinama uspoređivati s ocem, a možda nikada ne izađem iz sjene - rekao je Ivan Račan za Večernji

Dok su Vujić i Vidović to primili vrlo pomirljivo, kazavši da su to dogovorili s Milanovićem i da im to nije nikakvo iznenađenje, Željka Antunović je to primila, barem se tako čini, prilično teško.

Međutim, usprkos tome, držala se dostojanstveno te je po izlasku sa sastanka kazala da se najiskrenije zahvaljuje SDP-u koji joj je omogućio da u četiri saborska mandata učini mnogo dobrih stvari, a samim time što je četiri puta bila saborska zastupnica, očito je, rekla je, da je ovaj posao obavljen kako treba. Na pitanje novinara je li joj Milanović obrazložio razlog njezinog izostanka s liste, Antunović je rekla da s njim uopće nije ni razgovarala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među nositeljima i prvim mjestima nema nikakvih iznenađenja: na čelu 1. izborne jedinice bit će Milanović, 2. će voditi Zvonimir Mršić, u 4. će biti Biljana Borzan, na čelu 5. je Igor Dragovan, 6. županica Marina Lovrić, u 7. je to Milanka Opačić, u 8. Zlatko Komadina, u 9. Ranko Ostojić, dok će Arsen Bauk biti prvi u 10. izbornoj jedinici.

Lalić: Očita je smjena generacija

Sociolog Dražen Lalić rekao je u Dnevniku 3 HTV-a kako je očito da je SDP napravio smjenu generaciju, ali da je pitanje po kojim kriterijima je to odrađeno. Dodaje da zabrinjava što u Saboru neće biti iskusnih Antunović i Vujića. 

- SDP ima malo ljudi od misli, intelektualaca. Radi se prije svega o mladim političarima od zanata - dodao je Lalić. O kandidiranju Ivana Račana, kaže da će sigurno ući u Sabor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a