Obavijesti

News

Komentari 149

'Taj isti Pupovac HDZ-u je prije bio draži od rođenoga brata'

'Taj isti Pupovac HDZ-u je prije bio draži od rođenoga brata'

Zoran Milanović kaže kako treba pregledati svaki zarez u Pupovčevoj izjavi, a Davor Bernardić tvrdi da je izjavom u kojoj uspoređuje Hrvatsku i NDH pretjerao

VIDEO

Nadam se da nije pretjerao. Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno, jer on uvijek kad govori hoda po jajima, svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko s njome može biti manipulirano, komentirao je za N1 Zoran Milanović izjavu Milorada Pupovca kojom je usporedio Hrvatsku s NDH.

Plenković od Pupovca zatražio da povuče svoje izjave o NDH
Plenković od Pupovca zatražio da povuče svoje izjave o NDH

- Inače, taj isti Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je 1997. godine dolazio u Sabor i digao ruku za izmjene Ustava. Tada je doživio standing ovacije od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. Dakle, HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati, kad im je netko prijatelj, taj ne može sljedeće jutro biti neprijatelj - rekao je Milanović.

Upitan za komentar na ideju da se djeci na početku svakoga tjedna u školi intonira himna, Milanović je rekao da se domoljublje i ljubav prema domovini dokazuje na druge načine.

'Što se mene tiče, svaki tjedan u školi može započeti himnom'
'Što se mene tiče, svaki tjedan u školi može započeti himnom'

- To klincima nećete utjerati na taj način. Kako to nikome nije palo na pamet prije trideset godina? To je jako zanimljivo. Hrvatska ima jednu himnu, znaju tu himnu, znaju riječi, tome ih se ne treba učiti - zaključio je Milanović.

'Pupovac je pretjerao, Hrvatsku se ne može usporediti s NDH'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u subotu da je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac pretjerao u izjavama, misli i da se Hrvatsku ne može usporediti s NDH, ali i kako su, s druge strane, u Hrvatskoj "stvorila klima napada na druge i drugačije zahvaljujući djelovanju i ove Vlade".

Zagreb: SDP predstavio plan za povećanje plaća u zdravstvu i obrazovanju

Prilikom posjeta 27. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, Bernardić je novinarima izjavio kako je Pupovac, usporedivši Hrvatsku s NDH, pretjerao u svojim izjavama.

- Činjenica je da su izjave Milorada Pupovca takve da je on u svojim izjavama pretjerao. Svima je jasno da se Hrvatsku ne može usporediti s NDH, ali je s druge strane i činjenica apsolutno da se u Hrvatskoj stvorila jedna klima napada na druge i drugačije upravo zahvaljujući djelovanju i ove Vlade - smatra Bernardić.

Izjavio je i da su iz istog razloga u Hrvatskoj postali "normalni i napadi na Srbe". Spomenuo je i legaliziranje povremene upotrebe ustaškog pozdrava "Za dom spremni" te izbacivanje svjedočanstva holokausta Ane Frank iz lektire.

SDP: Novca za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu ima...
SDP: Novca za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu ima...

Bernardić je ocijenio da je "to nešto što ne smije stanovati u normalnoj uljuđenoj i civiliziranoj zemlji". Smatra i da je Pupovčeva pozicija u vladajućoj koalicija takva da ga mnogi koalicijski partneri ne žele, pa se zapitao što Pupovac uopće radi u njoj. 

Kazao je i da je prijedlog predsjedničkog kandidata Miroslava Škore o zabrani SDSS-a nedopustiv.

- Očito je za bavljenje politikom potrebno puno više od samog dojma i osobnog osjećaja - izjavio je. 

'Božinović i Plenković znali su od prvog dana za slučaj Škaro'

Komentirajući prijavu za silovanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Škare, predsjednik SDP-a izrazio je zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu.

- Zašto je Hrvatska policija reagirala tek nakon 23. dana, zašto je optuženi imao informaciju prije bilo kog drugog, tko iz policije štiti osobu optuženu za silovanje i koja je uloga u tome samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića - pitao je Bernardić ustvrdivši da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znao sve od prvoga dana.

- Samim time sve je znao i premijer Plenković - zaključio je dodavši da policija u Hrvatskoj mora štiti građane, slabije, one koji su izloženi nasilju, a ne smije štiti članove HDZ-a i nasilnike.

'Škare se svi boje kao vraga, često se ponašao kao tiranin...'
'Škare se svi boje kao vraga, često se ponašao kao tiranin...'

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na stanje u Hrvatskoj poljoprivredi, navodeći da je hrvatskih proizvoda sve manje na policama trgovina. 

Ustvrdio je kako je došlo vrijeme da se to promijeni, te dodao kako SDP ima plan za poljoprivredu, kojemu je cilj, među ostalim, hrvatskim poljoprivrednicima osigurati 20 posto europskih poticaja više te transparentnu dodjelu poljoprivrednih zemljišta. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina