Obavijesti

News

Komentari 589

Milanović odlučan: Ekstremna desnica ne smije na glavni trg

Milanović odlučan: Ekstremna desnica ne smije na glavni trg
5

Predsjednik HČSP-a kaže kako će odluku poštovati, no Hrvatsku će prijaviti sudu za ljudska prava ali i institucijama EU-a jer zabranjuju skup legalnim strankama

VIDEO

Premijer Zoran Milanović odlučno je istaknuo da se zabranjuje subotnji prosvjed ekstremne desnice na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

- Imam ovdje rješenje ministra unutarnjih poslova, a razlozi su svjetonazorski i politički. Oni koji pozivaju na rušenje ustavnog poretka i grabež hrvatskog teritorija u Hrvatsku mogu doći kao turisti, ali nikako ne kao prosvjednici. Toga nigdje u svijetu nema i moraju znati da to ne bu išlo. Da se još radi o hrvatskim strankama ajde de, ali radi se o strankama iz nekoliko europskih zemalja koje pozivaju na grabež hrvatskog teritorija i naša je obveza prema građanima da se tome usprotivimo - rekao je Milanović i istaknuo da će se Vlada vrlo jasno ponašati u takvim situacijama.

Miljak: To je konačan poraz demokracije u Hrvatskoj

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a i organizator kaže kako će odluku poštovati, no  Hrvatsku će prijaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi ćemo državu tužiti Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strassbourgu ali i institucijama Europske unije. Oni uskraćuju gostoprimstvo strankama koje su u zemljama EU legalne - rekao je Miljak za tportal i poručio kako je ovaj potez konačan poraz demokracije u Hrvatskoj. Skup neće održati, poštovat će odluku policije, a vladajućima poručio da je u njima 'boljševički čip'.

U petak Konferencija, u subotu 'Mimohod za generale'

HČSP je za subotu najavio 'Mimohod za generale'. Organizira ga mladež stranke povodom godišnjice 'sramotne presude hrvatskim generalima u Haagu. Sa srodnim europskim strankama HČSP u Zagrebu organizira i Međunarodnu nacionalističku konferenciju, a planiraju se pridružiti i mimohodu u subotu. 

Markač ne podržava desničarski skup

General Markač ne podržava skup HČSP-ovaca za koji su organizatori rekli da je organiziran i kao potpora njemu. Markačev odvjetnik Goran Mikulčić za Glas Slavonije je izjavio da mu je general rekao da s tim nema baš ništa.

- General mi je poručio da po svojoj prirodi i po svjetonazoru u tome uopće ne želi sudjelovati, niti imati ikakvoga kontakta s tim ljudima, rekao je Mikulčić. Dodao je da se Markač apsolutno ograđuje od skupa. 



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 589
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina