Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Milanović postaje simpatičan, još će se on i učlaniti u HDZ..."

None Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Vezano uz pristanak Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Tomislav Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ"

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da je od Nacionalnog vijeća dobio ovlasti donošenja zaključaka koje stavlja pred Predsjedništvo HDZ-a.

"Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o suradnji s Mostom, a nakon izbora Nacionalno vijeće mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke koje stavljam pred stranačko predsjedništvo", rekao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu člana Predsjedništva SDP-a Arsena Bauka kako Predsjedništvo HDZ-a nije smjelo donijeti odluku o suradnji s Mostom već to, po Statutu HDZ-a, treba Nacionalno vijeće.

'Nevjerojatno na što je sve Milanović spreman'

Vezano uz pristanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ". 

"On bi i na to pristao, a možda i u Most. Nevjerojatno je na što je taj čovjek sve spreman, postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino mi je nesimpatičan što je zajedno s svojom nesposobnom ekipom uništio hrvatsko gospodarstvo", istaknuo je. Dodao je i kako ne zna na što će Milanović sve na kraju pristati.

Pregovori s Mostom gotovi do utorka?

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. 

"Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari", rekao je.

Istaknuo je kako HDZ za sada dualno pregovara s Mostom, a hoće li se otvarati prostor SDP-u puno ovisi o kolegama iz Mosta. 

"Ako dođe do takve situacije o tome ćemo se i mi pitati. Ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda moglo dati prostora u izvršnoj vlasti za boljitak zemlje i stvaranje zajedništva te stvaranje atmosfere u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama koje Milanović dnevno isijava", naglasio je Karamarko. 

No, ustvrdio je kako u SDP-u nije vidio tu ekstremnu kvalitetu.  Ponovio je i kako je HDZ sve o tome rekao u svom ranijem priopćenju.

Karamarko nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetska pitanja hoće li razgovarati s SDP-om ako ih Most prihvati kao partnere. 

"Razgovarat ćemo, ali to će morati biti čvrsti uvjeti. Sve su to hipotetska pitanja i sve su to nekakvi balončići od sapunice", kazao je.

'Samo gledaju kako spasiti koju fotelju ili štokrlić'

Ponovio je i kako se, s obzirom na potrebe SDP-a za foteljama, osjeća kao u salonu namještaja. 

"Oni šeću tim salonom namještaja i gledaju si foteljice i kako koju spasiti ili zgrabiti. Doduše, neki manju jer nisu u mogućnosti da hvataju trosjede ili dvosjede, ali gledaju kakav štokrlić", rekao je. 

'Ako Most želi 10, HDZ treba 30 ministarstava'

Prvo nije želio komentirati izjave Mostovca Tomislava Panenića kako bi željeli deset ministarstava za sebe kazavši kako nije korektno da s kolegama iz Mosta pregovara putem medija, no N1 televizija javlja da je Karamarko ipak rekao: 'Ako oni žele 10 ministarstava, HDZ ih treba dobiti 30!'.

Komentari (297)
  • Pitam se da li HDZ-ovci pokušavaju poraz prikazati kao pobjedu, ili im doista nije jasno kako ih je Zoki, onako u putinovskom stilu na...io? Sjetimo se kako je nesretni Karamarko izjavljivao da neće sa Milanovićem. Nakon toga, Milanović se također izjasnio da neće sa Karamarkom. A onda je slijedio lijepak za miševe od strane Zokijeve koalicije kako odlaze u oporbu. Nakon toga Tomo i društvo vide samo komadić sira na lijepku, odnosno priliku da se dočepaju fotelja u koaliciji s Mostom, a uvjereni u definitivno odustajanje druge strane, čak ih pozivaju na osnivanje zajedničke vlade.U želji da se pokažu "domoljubima"kojima je "stalo" do Hrvatske i zasljepljeni položajima koji su im se činili na dohvat ruke, nisu ni pomišljali da bi se Milanović i ekipa mogli odazvati pozivu. Kakav mat!!!

    17. 12. 2015,   16:13
  • Sad se karamarko boji tripatitne vade, pa zar nisu oni "pristali" na oba uvjeta?

    17. 12. 2015,   15:54
  • hahaha ajme ovih njegovih dosjetki, covik je ajme majko. Zoki ih im ga je sad tutnia, moraju izmisljat novi razlog da HDZ i MOST sami koaliraju.

    17. 12. 2015,   16:02