Obavijesti

News

Komentari 297

"Milanović postaje simpatičan, još će se on i učlaniti u HDZ..."

"Milanović postaje simpatičan, još će se on i učlaniti u HDZ..."
1

Vezano uz pristanak Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Tomislav Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ"

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da je od Nacionalnog vijeća dobio ovlasti donošenja zaključaka koje stavlja pred Predsjedništvo HDZ-a.

"Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o suradnji s Mostom, a nakon izbora Nacionalno vijeće mi je dalo ovlasti da pregovaram i donosim zaključke koje stavljam pred stranačko predsjedništvo", rekao je Karamarko novinarima upitan kako komentira izjavu člana Predsjedništva SDP-a Arsena Bauka kako Predsjedništvo HDZ-a nije smjelo donijeti odluku o suradnji s Mostom već to, po Statutu HDZ-a, treba Nacionalno vijeće.

'Nevjerojatno na što je sve Milanović spreman'

Vezano uz pristanak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na suradnju s Mostom i Domoljubnom koalicijom, Karamarko je kazao da "će se on na kraju učlaniti u HDZ". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"On bi i na to pristao, a možda i u Most. Nevjerojatno je na što je taj čovjek sve spreman, postaje mi simpatičan u tom svom nesnalaženju. Jedino mi je nesimpatičan što je zajedno s svojom nesposobnom ekipom uništio hrvatsko gospodarstvo", istaknuo je. Dodao je i kako ne zna na što će Milanović sve na kraju pristati.

Pregovori s Mostom gotovi do utorka?

Predsjednik HDZ-a smatra i da bi pregovori s Mostom mogli do utorka biti gotovi. 

"Mislim da hoće jer je hrvatskim građanima dosta ovoga. A i nama jer jedva čekam raditi konkretne stvari", rekao je.

Istaknuo je kako HDZ za sada dualno pregovara s Mostom, a hoće li se otvarati prostor SDP-u puno ovisi o kolegama iz Mosta. 

"Ako dođe do takve situacije o tome ćemo se i mi pitati. Ako bude riječ o nekoj ekstremnoj kvaliteti iz SDP-a kojoj bi se možda moglo dati prostora u izvršnoj vlasti za boljitak zemlje i stvaranje zajedništva te stvaranje atmosfere u kojoj se ljudi distanciraju od antagonizama koje Milanović dnevno isijava", naglasio je Karamarko. 

No, ustvrdio je kako u SDP-u nije vidio tu ekstremnu kvalitetu.  Ponovio je i kako je HDZ sve o tome rekao u svom ranijem priopćenju.

Karamarko nije želio odgovoriti na, kako je rekao, hipotetska pitanja hoće li razgovarati s SDP-om ako ih Most prihvati kao partnere. 

"Razgovarat ćemo, ali to će morati biti čvrsti uvjeti. Sve su to hipotetska pitanja i sve su to nekakvi balončići od sapunice", kazao je.

'Samo gledaju kako spasiti koju fotelju ili štokrlić'

Ponovio je i kako se, s obzirom na potrebe SDP-a za foteljama, osjeća kao u salonu namještaja. 

"Oni šeću tim salonom namještaja i gledaju si foteljice i kako koju spasiti ili zgrabiti. Doduše, neki manju jer nisu u mogućnosti da hvataju trosjede ili dvosjede, ali gledaju kakav štokrlić", rekao je. 

'Ako Most želi 10, HDZ treba 30 ministarstava'

Prvo nije želio komentirati izjave Mostovca Tomislava Panenića kako bi željeli deset ministarstava za sebe kazavši kako nije korektno da s kolegama iz Mosta pregovara putem medija, no N1 televizija javlja da je Karamarko ipak rekao: 'Ako oni žele 10 ministarstava, HDZ ih treba dobiti 30!'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji