Obavijesti

News

Komentari 75

Milanović zadužio Zmajlovića da izračuna koliko stoje žarulje

Milanović zadužio Zmajlovića da izračuna koliko stoje žarulje
1

Vidim da su ove žarulje stare. Čisto da znamo hoćemo li ih mijenjati, objasnio je premijer. Na Vladi je bilo riječi i o ratifikacijama hrvatskog pristupnog ugovora EU

VIDEO

Ministrica Vesna Pusić obrazložila je akcijski plan za ispunjenje preostalih obveza iz pregovora o pristupanju Hrvatske EU. Podsjetila je na jučerašnju ratifikaciju sporazuma od strane grčkog parlamenta te dodala kako bi Hrvatska do Nove godine mogla imati najmanje 21 ratifikaciju.

- Ovo je završni dio cijelog postupka ulaska u EU. U akcijskom planu su prilagodbe, odluke, zakoni, koje treba odraditi do kraja - rekla je Pusić te pojasnila kako se plan sastoji od četiri dijela. 

Prvi dio su zadaće koje je predvidjela Europska komisija, deset točaka iz izvješća o monitoringu. Drugi dio se odnosi na tri poglavlja, koja su pod posebnim nadzorom. Treći dio su poglavlja, koja nisu u tih deset točaka, ali Ministarstvo ocjenjuje da je potrebno dodatno uložiti napore. Četvrti dio odnosi se na to da se kontinuirano provode zacrtani zakoni i reforme.

- Sveobuhvatna točka je jačanje administrativnih kapaciteta, snaga broja ljudi koji provode ove reforme - dodala je Pusić.

- Ovo je najbolji dokaz, krunski dokaz da se posao radi. S 50 točaka spali smo na njih desert. Tu nema velikih političkih tema. Molim ministre da se pripreme sjedeći tjedan za sastanak užeg kabineta. Dođite spremni da vidimo kako stojimo i očekivat ću vas svaka dva tjedna - poručio je Milanović ministrima.

Pusić je još jednom ponovila kako će Hrvatska do Nove godine vjerojatno imati 21 ratifikaciju te zaključenu većinu od deset točaka, koje je EK navela u izvješću.

- Granični prijelazi ostat će za sljedeću godinu - rekla je i dodala kako će jedna ili dvije zemlje na ratifikaciju čekati do proljetnog izvještaja.

Vlada je usvojila i prijedlog odluke o dodjeli razlike sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih do 1. studenoga 2011. godine. Naime, naknada štete nije isplaćena svim poljoprivrednicima pa se Vlada usuglasila da se naknada isplati i preostalima.

Zmajlović mora izračunati koliko koštaju žarulje

Nakon što je Radimir Čačić obrazložio prijedlog izmjena i dopuna Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, premijer je zadužio ministra Mihaela Zmajlovića da do sljedećeg tjedna izračuna koliko bi koštala zamjena starih žarulja ekološkim žaruljama.

- Vidim da su ove stare. Čisto da znamo hoćemo li ih mijenjati - rekao je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava