Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milanovićeva lista savjetnika - pojavila su se dva nova imena

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kandidati za savjetnike novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića još uvijek se definiraju, ali u međuvremenu su se pojavila imena za savjetničke pozicije koje Kolinda Grabar Kitarović nije imala

Zoran Milanović ima još pet dana dok i službeno ne preuzme predsjedničku funkciju, pa se tako i njegova lista savjetnika pomalo zatvara. Kako javlja Nova TV, Milanovićev kandidat za savjetnika za klimu i energetiku je Julije Domac, čelnik regionalne energetske agencije.

Još jedno novo ime se pojavilo, a to je Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Ona je kandidatkinja za savjetnicu za obrazovanje.

'BEZ PRETJERANE POMPE...' Milanoviću će na inauguraciji himnu pjevati Josipa Lisac

Obje funkcije će biti nove, jer Kolinda Grabar Kitarović nije imala savjetnike za ta područja, a već od ranije su poznata imena Marijana Marekovića, koji bi trebao postati savjetnik za branitelje. Riječ je o bivšem ratnom zapovjedniku Tigrova.

Na Pantovčak će doći i bivši ravnatelj SOA-e, Dragan Lozančić, koji bi trebao postati savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu. Još se traže imena za vanjsku politiku i kulturu, a za kulturu Milanović navodno planira dovesti savjetnicu. Savjetnika za društvene djelatnosti Zoran Milanović ne planira imati.

Tema: Hrvatska

Komentari (223)
  • Što kažu portali? Šute? Hm.

    13. 2. 2020,   19:37
  • Toliko ljudi za tako nebitnu, folklor funkciju.

    13. 2. 2020,   19:36
  • HDZ=SDP.....

    13. 2. 2020,   18:20