Obavijesti

News

Komentari 20

Miletić: Ne znam kome je u interesu nova destabilizacija

Miletić: Ne znam kome je u interesu nova destabilizacija
1

S druge strane, istaknuo je, ako Most pitanje opoziva koristi kao sredstvo kojim će destabilizirati Vladu i izazvati još jedne izbore neposredno pred turističku sezonu...

VIDEO

Ne znam kome je u interesu ova destabilizacija i zašto je to Most upravo sada pokrenuo, izjavio je u četvrtak predsjednik IDS-a Boris Miletić na Hinin upit kako tumači odluku premijera Andreja Plenkovića da razriješi trojicu Mostovih ministara, a kojega drži odgovornim da zadrži zdrav razum i sagleda buduće korake koji će Hrvatsku spasiti od kolapsa.

"To mora napraviti premijer, jer je on išao u koaliciju s Mostom, dok druge stranke ne mogu nikako biti odgovorne za ovu političku nestabilnost", izjavio je Miletić za Hinu.   

Ustvrdio je kako ministar financija Zdravko Marić - čiji opoziv traži oporba, a Mostovi ministri nisu podržali Plenkovićev prijedlog da Vlada odbije oporbeni zahtjev - treba podnijeti ostavku ili biti opozvan ako je na bilo koji način odgovoran za situaciju s Agrokorom, najavivši da će IDS, utvrdi li se Marićeva odgovornost, glasati za njegov opoziv.

S druge strane, istaknuo je, ako Most pitanje opoziva koristi kao sredstvo kojim će destabilizirati Vladu i izazvati još jedne izbore neposredno pred turističku sezonu, "onda Hrvatska ima problem koji je puno veći od ministra Marića".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi izbori značili bi potpuni kolaps države

"Zemlja se nakon debakla prošle HDZ-ove i Mostove vlade konačno počela financijski stabilizirati. Još jedni izbori značili bi potpuni kolaps države, od financija do pitanja granica. Ne znam kome je to u interesu", naglasio je Miletić i dodao kako HDZ u slučaju novog "preslagivanja" u Saboru, odnosno sastavljanja nove vlade neće moći računati na IDS.

"Mi definitivno nećemo biti dio desne vlade, IDS je jedna od najvjerodostojnijih i najdosljednijih parlamentarnih stranaka. Naš svjetonazor je potpuno jasan, mi desnici ne pripadamo. Nažalost, često smo usamljeni u tome da osuđujemo to nacionalističko divljanje koje se događa u našoj zemlji, ali vrlo jasna poruka je ta kako IDS u desnoj Vladi biti neće", poručio.

Upozorava kako, nakon velikih nestabilnosti u gospodarskom sustavu, dodatna nestabilnost i neizvjesnost u političkom sustavu predstavlja ono najgore što se Hrvatskoj može desiti u ovom trenutku.

"Mi imamo problem s funkcioniranjem naših granica, pred nama je početak nove turističke sezone od koje svi jako puno očekuju, jer turizam čini gotovo 20 posto hrvatskog BDP-a. Imati ovakvu situaciju da se nakon parlamentarnih izbora ponovno spominje mogućnost novih izbora je nešto što za Hrvatsku zasigurno nije dobro", istaknuo je predsjednik IDS-a.

Upitan kakav scenarij očekuje, Miletić podsjeća kako se i u susjednoj Italiji godinama događalo da su vlade "neprekidno padale", no drži kako takva poruka nije dobra.

"Ne znam što će se značajno, prema sadašnjim rejtinzima stranaka, promijeniti u političkom spektru u Hrvatskoj ukoliko idemo u nove parlamentarne izbore. No, u svakom slučaju situacija nije nimalo zavidna. Nismo jedni od onih koji samo gledaju kako rušiti, mislim da treba razmišljati kako graditi i kako činiti stabilniju zemlju, kako krenuti u gospodarski rast", zaključio je Miletić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina