Obavijesti

News

Komentari 6

Miletić opet predsjednik IDS-a: Intenzivnije za decentralizaciju

Miletić opet predsjednik IDS-a: Intenzivnije za decentralizaciju
3

IDS će, rekao je, ustrajati u borbi protiv konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji

VIDEO

Boris Miletić, u subotu ponovno izabran za predsjednika Istarskog demokratskog sabora (IDS), na konferenciji za novinare u ponedjeljak iznio je glavne smjernice programa u sljedećem četverogodišnjem mandatu, istaknuvši nastavak rada na rastu i razvoju Istre, uključujući pomoć Uljaniku, intenzivnije nastojanje na decentralizaciji Hrvatske te ustrajavanje u borbi protiv konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Istanbulske konvencije.

Kontinuitet upravljanja i rasta i razvoja Istre treba biti jedan od naši primarnih ciljeva jer naš napredak predstavlja dobar putokaz ostatku države, istaknuo je Miletić dodavši kako je u tom smislu neophodna i  decentralizacija Hrvatske.

- Ovaj dosadašnji model koji je na snazi u Hrvatskoj, a to je jedan rigidni centralizam, nije donio nikakve rezultate - rekao je. Stoga u narednom razdoblju IDS će biti još odlučniji i konkretniji u smislu predlaganja određenih zakonskih inicijativa prema Hrvatskom saboru kako bi konačno Hrvatska doživjela pozitivan smjer rasta i razvoja što je, rekao je Miletić, moguće jedino ako se država decentralizira.

- Na proteklim parlamentarnim izborima uspjeli smo nametnuti temu decentralizacije kao nacionalnu temu, jer je to bitno za Hrvatsku. Međutim, danas svjedočimo da sve političke opcije u predizbornoj kampanji koriste termin decentralizacije, no nakon završetka izbora jedino IDS i dalje zastupa teze decentralizacije Hrvatske - ustvrdio je Miletić.

Istaknuo je presudnu važnost obrazovanja ako Hrvatska želi konkurentno gospodarstvo i ostanak mladih ljudi u zemlji.

Govoreći o gospodarskom poglavlju programa IDS-a, Miletić je kazao kako premda Istra svjedoči rastu u turizmu, mora još više razmišljati o malom i srednjem poduzetništvu i ne zanemariti velike sustave.

- Prije godinu dana puno smo energije i napora uložili u spašavanje Cimosa kao vrlo značajnog gospodarskog subjekta izvozno orijentiranog u Istri, danas se suočavamo s izazovima Uljanika. Želim još jednom jasno poručiti stav IDS-a kako je za očuvanje brodogradnje kao djelatnosti, očuvanje najvećeg mogućeg broja radnih mjesta u brodogradnji - poručio je predsjednik IDS-a dodavši kako u tom smislu uloga regionalne i lokalne samouprave bit će usmjerena svakom mogućem obliku pomoći prema Uljaniku.   

IDS će, rekao je, ustrajati u borbi protiv konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. IDS će biti uvijek protiv "nazadnih političkih opcija koje veličaju nacionalizam, koje ne prihvaćaju različitost i koje su spremne tolerirati fašizaciju društva," zaključio je Miletić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21