Obavijesti

News

Komentari 1

Miletić: SDP zna pod kojim uvjetima IDS izlazi na izbore

Miletić: SDP zna pod kojim uvjetima IDS izlazi na izbore
1

Jedina platforma za razgovor su konkretni projekti i interesi Istre. Isto tako svima je poznato da mi ne koaliramo sa strankama s kojima ne dijelimo iste vrijednosti , kazao je Miletić

VIDEO

U SDP-u znaju kako IDS izlazi na izbore i pod kojim uvjetima, poručio je u utorak predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je, kazao je, za današnje potpisivanje Deklaracije o dobrom društvu između SDP-a, HSS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista i Napred Hrvatska, dakle bez IDS-a, doznao iz medija, a smatra da se radi o stranačkom preslagivanju za lokalne izbore.

 "Informaciju o tome dobio sam iz medija. Pretpostavljam da je riječ o stranačkom preslagivanju za lokalne izbore. Sigurno je da se ne radi o okupljanju ljevice, kako god se taj skup zvao, jer na njemu su i stranke desnice. U svakom slučaju, dolaze izbori, a s njima i razne stranačke kombinacije", izjavio je Miletić za Hinu.

 Nakon što su se u Koprivnici okupili čelnici SDP-a Davor Bernardić, HSS-a Krešo Beljak, HSU-a Silvano Hrelja (HSU), Hrvatskih laburista David Bregovac te stranke Naprijed hrvatska Ivo Josipović i potpisali Deklaraciju, Miletić navodi kako bi mu bilo draže da čelnici tih stranaka razgovaraju o konkretnim projektima i kako ih provesti.

Volio bih da SDP riješi svoje probleme i postane kvalitetna opozicija

 "To je princip koji IDS ima već godinama i koji je jedini ispravan", poručio je Miletić i na upit novinara kako komentira to da SDP nije pozvao IDS u tu grupaciju, odgovorio: "U SDP-u znaju kako IDS izlazi na izbore i pod kojim uvjetima". 

 "Jedina platforma za razgovor su konkretni projekti i interesi Istre. Isto tako svima je poznato da mi ne koaliramo sa strankama s kojima ne dijelimo iste vrijednosti. Volio bih da SDP riješi svoje probleme i postane kvalitetna opozicija, sposobna jasno i glasno osuditi nacionalističke i šovinističke inicijative kojima svjedočimo iz dana u dan", kazao je Miletić.

 Za nastavak "afere dnevnice" u Banskim dvorima Miletić je kazao kako je to loše za kompletnu hrvatsku politiku, a neovisno o tome što su se pojavile optužbe na račun druge političke stranke smatra kako se "u današnje vrijeme, kada je narušeno povjerenje prema politici i političarima, takav događaj negativno reflektira na kompletnu političku scenu".

O "aferi dnevnice": Zabrinjavajuće je da se nedopuštene radnje događaju u srcu Vlade 

 "Izuzetno je zabrinjavajuće da se takve nedopuštene radnje događaju u samom srcu Vlade jedne države. Stoga očekujem da se ova afera čim prije razriješi i da se oni koji su novac ukrali promptno sankcioniraju", naglasio je Miletić.

 Upitan smatra li da je premijer Andrej Plenković, pozivajući glavnog državnog odvjetnika na konferenciju za novinare u Banskim dvoima iskoračio iz svojih ovlasti, odgovorio je kako je doista neuobičajeno da premijer istupa na takav način. "Držim da je najbitnije da upravo DORH čim prije istraži ovu situaciju i sankcionira počinitelje. Mislim da je to uloga DORH-a, a ne ići na konferencije za novinare", zaključio je predsjednik IDS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...