Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Miletić: Vlada je imala rješenje za Uljanik još 10. kolovoza

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Današnja najava premijera Plenkovića jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza, rekao je čelnik IDS-a

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče...

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u priopćenju stranke u četvrtak popodne izražava nadu da će sutra na račun Uljanikovih radnika sjesti plaće za srpanj i kolovoz te tvrdi kako "današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika još 10. kolovoza ove godine".

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave OPET IZAŠLI NA ULICE Uljanikov račun je odblokiran, sutra radnicima sjedaju plaće!

"Nadam se da će biti tako. Vjerovat ću kad vidim. Današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza. Postavljam pitanje zašto se toliko čekalo, zašto se pustilo radnike i njihove obitelji da prolaze kroz ovu agoniju", ističe se u priopćenju IDS-a koje je potpisao Boris Miletić.

Zagreb: Uvod 112 sjednice Vlade posvećen nestalim osobama VLADA: NOSILI SIMBOL NESTALIH Plenković: Radnici Uljanika će dobiti plaće za srpanj i kolovoz

Pita i što će biti dalje nakon isplate tih plaća, kad se pojavi drugi problem.
"Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Andrej Plenković rekao je jutros da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja. Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja, ili netko ne govori istinu", poručio je Boris Miletić.

ŠTRAJKAŠKI ODBOR O PLANU Restrukturiranje Uljanika: 'Bez otpremnine nitko neće otići'

Priopćenje je novinarima poslano iz središnjice stranke, a Miletić i istarski župan Valer Flego i danas su u Bruxellesu kako bi s čelnicima EU razgovarali o opstanku Uljanika i hrvatske brodogradnje.  

Premijer Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku i rekao da se za njegove radnike našao model isplate plaće za srpanj i kolovoz. Istaknuo je da je to rješenje dobro i pravedno te da je Vlada učinila maksimum u sklopu zakonskih mogućnosti.

Vlada dala državna jamstva u korist HPB-a za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema Uljaniku 

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB)  d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu.
Donesene su i neke kadrovske odluke.
Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.
Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova  dr.  Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr.. Milan Kujundžić, imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. Davor Huška, dr. Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela zatvorene sjednice Vlade.

 

Foto: 24sata.hr

 

Komentari (31)
  • Mileticu ma di ti je obraz ?!

    30. 8. 2018,   19:10
  • Pametan miletić pa uljanik je postojao i prije postojala je uprava te poreznici gdje je bio prijašnih godina sada maže oči narodu.

    30. 8. 2018,   19:18
  • Ocekivano! Mileticu malo gori pa se baca u politikanstvo pucajuci na dobro poznati istarski lokalpatriotizam usmjeravjuci nezadovoljstvo radnika na vladu. Koristi dobro poznati modus operandi nase slavne desnice. Doduse 90-tih je tadasnja vlast zapocela ono sto danas daje ovakve rezultate. Vec vidjeno davno prije Uljanika. Nitko od odgovornih za ovakvo stanje nece nikada odgovarati pred licem pravde o kojoj god razini vlasti da pricamo. Kapitalizam smo htjeli i dobili smo ga. Problem je u tome sto su se neki malo zaboravili ciji je posao biti u sluzbi kapitala, a isti je davnih dana odlucio da brodogradnju u ovom obliku nece. Mileticu je jos uvijek nepoznanica da su se neke stvari sto se brodogradnje tice davnih dana trebale mijenjati.

    30. 8. 2018,   19:12