Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milina: Srpsku vojnu delegaciju nismo pustili jer se nisu najavili

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je delagacija vraćena je se Hrvati ne žele prisjećati svoje prošlosti i onoga što se događalo u Drugom svjetskom ratu

Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne odore u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i temeljem zakona o nadzoru Hrvatske granice nisu ispunjeni uvjeti za ulazak na teritorij druge države. Posjet treba biti najavljen i postoje propisi kako se to radi, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina, javlja N1.

Ivica Galović/PIXSELL VOJSKA SRBIJE TVRDI: 'Našoj delegaciji na Bajakovu su zabranili ulazak u Hrvatsku'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić također je komentirao zabranu ulaska u Hrvatsku delegaciji srpske vojske u kojoj su bili zapovjednici s tamošnje Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, a koji su išli u Jasenovac na obilježavanje jasenovačkih novomučenika.

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

 - Hrvati se ne žele prisjećati svoje prošlosti i onoga što se događalo u Drugom svjetskom ratu - rekao je za Blic.rs i dodao da se Srbi moraju brinuti o svojim žrtvama i o tome da im nitko ne zabrani da im odaju počast.

Rekao je i da će na prostoru Republike Srpske biti izgrađen memorijalni centar.

- Mi moramo brinuti o tome da nam nitko nikada ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima - rekao je.

Komentirao je i Kolindinu izjavu da su Hrvati dali najveći doprinos antifašističkoj borbi.

- Izjave koje sam čuo u Poljskoj bolje da ne komentiram - rekao je Vučić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Komentari (165)
  • Jedan put ste usli ne najavljeno, nikad vise

    7. 9. 2019,   14:29
  • Pripadnici agresorske vojske nemaju što tražiti u Hrvatskoj.

    7. 9. 2019,   14:31
  • Da hrvatska vojska pokuša da predje granicu sa uniformama, Vučić bi sad plakao po televiziji i vrištao na svim kanalima kako dolaze da istrebe Srbe, a ovo inace sto oni nazivaju vojskom btw je njegovo licno obezbedjenje na celu sa Vulinom koji je verovatno jedini ministar vojske ikada na planeti koji nije sluzio vojsku

    7. 9. 2019,   14:32